Pabiška se nechal strhnout davem a zabloudil

David Pabiška (Jantar Team) si v deváté dakarské etapě dojel pro 36. místo a v celkové  klasifikaci si polepšil na 32. příčku. V pořadí kategori Original by Motul jezdců bez asistence skončl David etapu na 4. místě a posunul se i na 4. místo celkového pořadí.

"Pořadatel nás chce asi ještě vyselektovat a dneska se mu to povedlo. 450 kilometrů převážně po kamenech několik kluků vyřadilo. Ale já se naštěstí držím, i když to dneska bylo hodně i o navigaci. Ze začátku jsme ve skupince zabloudili, což mě mrzí, protože jsem nedal na svůj instinkt a nechal jsem se strhnout davem. Takže jsem hodně ztratil a pak se musel prokousávat dopředu. Bylo to dlouhé, ale jsem fyzicky v pořádku, motorku jsem dovezl celou, takže zítra jedeme dál," svěřil se mnohonásobný účastník Dakaru David Pabiška. Zítra čeká na závodníky přesun do bivaku Al Ula. Závodníky prověří 583 kilometrů trasy s měřeným úsekem o délce 342 km. V závodě už nepokračuje po osmé etapě druhý muž průběžného hodnocení soutěže Original by Motul Ital Maurizio Gerini, který odstoupil kvůli zranění.

Jeho týmový kolega Rudolf Lhotský v deváté etapě zajel 51. čas, což znamenalo 11. příčku v kategorii Original by Motul. V celkovém pořadí poskočil na 44. místo a je stále na 9. pozici v Original by Motul. Tyto výsledky ale může změnit penalizace, která Rudu čeká.
"Bohužel je to tak. Nepodařilo se mi chytit jeden waypoint, takže očekávám penalizaci a sestup pořadím, ale zatím nevím kolik. Waypoint byl někde na skále, sjel jsem z ní a už se nešlo vrátit zpět, tak jsem ho tam nechal. Dakar je mistrovství světa v navigaci a chyby se dělají. A dneska to bylo navigačně hodně těžké,"  vysvětlil Rudolf Lhotský. "Zuby naštěstí už nebolí, antibiotika zabrala, ale také to není ideální. Člověk je furt pod prášky a tělu to dává hodně zabrat. Ale jedeme dál, už zbývají jen tři etapy a to se musíme kousnout, sebrat poslední zbytky sil a do toho cíle to klidně dotlačit."

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Jacob_M800 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist