Pabiška před poslední etapou: Cílem je udržet 30. pozici

Předposlední dvanáctá etapa Rallye Dakar 2016 je minulostí. Že by ke konci závodu pořadatelé šetřili závodníky, se opravdu říct nedá. Etapa v závodní sekci měřila více jak 450 závodních kilometrů a celkem i s přejezdy museli závodníci odjet 931 km. David Pabiška z čekséo týmu Barth Racing po dojezdu etapy vypadal spokojeně. Dvanáctou etapu dokončil na 34. místě.

„Cítím se dobře, ale nebylo to úplně jednoduchý, měli jsme dneska skoro 1 000 km, takže náročnost je jasná. Bylo to rychlý a technický zároveň," zhodnotil délku etapy český závodník. Díky rychlosti byl ke konci velký nárok na zadní pneumatiku a David musel jet opatrně. Pneumatika už nedržela v zatáčkách, ovšem vše se obešlo bez pádu. I přes sjetý zadní plášť musel David ke konci etapy závodit, protože okolo jeho průběžného 30. místa je velká tlačenice a do Top 30 se chtějí dostat další konkurenti. „Jsme v cíli předposlední etapy a to je pro nás důležité. Uvidíme, co přinese zítřejší dojezd," dodal David ke dvanácté etapě. Cílem bude samozřejmě udržet průběžnou 30. pozici a vše si v klidu pohlídat. David Pabiška by si přál, aby poslední etapa byla tzv. „mávací“, ovšem organizátoři to pojali poněkud jinak a připravili pro závodníky ještě nelehkých 180 závodních kilometrů.

To, že jsou závodníci již velmi unavení a využijí každou chvíli k odpočinku, popisuje i následující Davidova příhoda v předposlední etapě. Během přejezdu si na 358 km chtěl na chvíli odpočinout. Opřel tedy motorku ve stínu pod stromem a hlavu položil na řídítka. Chtěl si alespoň na chvíli oddechnout. Ovšem realita byla jiná. Během pár minut zastavili u Davida místní lidé, kteří se chtěli fotit a o další chvíli později zase zdravotníci, kteří měli starost o Davidovo zdraví. Odpočinek v podobě pětiminutového spánku se tedy nakonec nekonal. Poslední dílek do skládačky Rallye Dakar 2016 bude přidán dnes 16. ledna. Po odjetí poslední etapy čeká na závodníky vytoužené podium v Rosariu. Cíl, který byl ještě nedávno hodně daleko, je nyní na dosah.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist