Pabiška dvakrát zapadl, pak doháněl ztrátu

David Pabiška z českého Jantar Teamu dojel ve druhé etapě na 46. místě a celkovém hodnocení mu patří 43. příčka. V kategorii Original by Motul jezdců bez asistence se propadl na 6. příčku. V pondělí totiž dvakrát zapadl v písku, a pak musel dohánět ztrátu. 

Druhá etapa 43. ročníku Rally Dakar z Bishy do Wadi Ad-Dawasiru měřila 682 kilometrů, z čehož 457 km bylo měřených. Etapa byla z velké části vedena na písečném povrchu a poprvé v letošním ročníku jezdce prověřily i duny.

David Pabiška: "Było to o písku a o velbloudí trávě a było to hodně rychlé. Motorka dostala zabrat, dvakrát jsem na začátku zapadl. Před prvním kontrolním bodem jsem si udělal bohužel velkou ztrátu, ale následně jsem jí celý den stahoval. Jsem rád, že jsem celý a že motorka je v pohodě." David dojel na 46. místě a celkovém hodnocení mu patří 43. příčka. V kategorii Original by Motul se David propadl na 6. příčku. Ještě před ním, na čtvrtém místě, se drží frýdeckomístecký jezdec Roman Krejčí (Bo!Beton Team - KTM) se ztrátou 6:14 min. na vedoucího Litevce Arunase Gelazninkase.  Krejčí jede svůj třetí Dakar, v roce 2010 byl celkově 37.

Ruda Lhotský obsadil v etapě 50. místo a v celkovém hodnocení je stále 53. V kategorii Original by Motul se český jezdec celkově drží na 9. místě. Dnes čeká na jezdce 403 měřených kilometrů v okolí Wadi Ad-Dawasir, doplněných o 227 kilometrů přejezdů.
Rudolf Lhotský:
"Pro mě super etapa. Krásné duny, hodně písku a to mě bavilo. Sice jsem hned na první duně upadl, ale bylo to varování a ve zbytku etapy jsem si už dával pozor. Chytl jsem v dunách krásný rytmus a jelo se mi skvěle. Pak jsem naneštěstí přeletěl přes řídítka a trochu jsem se za pomoci airbagové vesty nafoukl, ale jsem s druhou etapou moc spokojený."

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Venda přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist