Ondřej Klymčiw: Dakar není těžší, ale nebezpečnější

41. ročník Rally Dakar je téměř u konce a dosavadní průběh soutěže hodnotí Ondřej Klymčiw, manažer týmu. „Pokud mám zhodnotit letošní Dakar...Nelíbí se mi, protože to nedělají těžší, ale nebezpečnější, a to není dobře," uvedl Klymčiw. Závodníky dnes čeká poslední desátá etapa do peruánské Limy.

Rallye Dakar 2019 se chýlí ke svému konci. Letošní 41. ročník nejnáročnější dálkové soutěže má před sebou závěrečnou desátou etapu, po které se už všichni těší na slavnostní ceremoniál v Limě. I přes to, že tým během šesté etapy přišel o účast dvou svých jezdců, další dva v závodě pokračují a co víc, v pořádku dokončili náročnou devátou etapu. „Dnes se nakonec nedělo nic zvláštního, byla to klasická etapa a co je nejdůležitější, Petr a Garrett ji v pořádku dojeli,“ řekl na úvod Ondřej Klymčiw. „Motorky nebyly rozbité, takže už máme hotovo. Kdyby to takhle bylo po každé etapě, tak jsme neměli žádnou práci. Teď v klidu pobalíme kamion, kluci z Ameriky si sbalí své věci, abychom mohli kamion v pátek odevzdat v přístavu.“

Poslední 10. etapa je vypsána na 112 závodních kilometrů, takže v porovnání s předchozími etapami už jde o velice krátký úsek. Start i příjezd budou sledovat ostatní členové týmu Klymčiw Racing a fanoušci se mohou těšit na živý přenos! „Zítra to bude posledních přibližně 110 km, navíc bude start a cíl tady v bivaku. Díky tomu se budeme snažit natočit hodně videí a co víc, plánujeme živý přenos u mě na facebookové stránce Ondrej Klymciw Official. Uděláme živák na start a dojezd našich pilotů a až poté vyrazíme do Limy na pódium,“ prozradil své plány na poslední dakarský den manažer týmu Klymčiw Racing.

Tím, že má Ondřej Klymčiw za sebou vlastní účinkování na Rally Dakar v minulých ročnících a letos pozoroval nejen své jezdce, ale i všechny kamarády napříč celým startovním polem, pustil se do hodnocení letošního ročníku. „Pokud mám zhodnotit letošní Dakar? Nelíbí se mi, protože to nedělají těžší, ale nebezpečnější a to není dobře. Myslím si, že by nebyl problém, kdyby ze 150 motorek dojelo 100 a všichni byli spokojení, ale oni z toho dělají jatka. To je vidět na tom, kolik lidí mělo těžká zranění. Z mého pohledu je to špatná cesta, že je nebezpečnější.“

„Na příští rok se šušká o Mauritánii, Alžíru a Senegalu, což znamená, že by byl zpátky v Africe. Doufám, že to bude zase normální Dakar. Ať je klidně těžký, ale ať není nebezpečný. Vím, že si tímto můžu uškodit u mých partnerů, ale některé úseky jsou zbytečný hazard. Nicméně lidem se to asi líbí, kluci z televize mi pověděli, že sledovanost pořád roste, ale pro mě je to jako zprávy na komerčních televizích, kdy lidé koukají na bouračky a vraždy. Za mě by to měly být hlavně krásné závody,“ pověděl Ondra na závěr.

Dnes závodníky čeká poslední 10. etapa a následný přesun do Limy, kde bude závěrečné pódium. Stejně jako během celého Dakaru 2019, i z posledních dní vám Ondra Klymčiw přinese vlastní videa zveřejněná na YouTube, případně zmíněné živé přenosy na Facebooku. 

Výsledky 9. etapy z pohledu týmu Klymčiw Racing:

27. místo – #71 Garrett Poucher (+00:54:01)
44. místo – #59 Petr Vlček (+01:39:49)
70. místo – #57 Gabriela Novotná (+04:34:24)

Celkové výsledky průběžného pořadí z pohledu týmu Klymčiw Racing:

33. místo – #71 Garrett Poucher (+12:03:33 / penalizace 29:00)
49. místo – #59 Petr Vlček (+18:32:13 / penalizace 46:00)
73. místo – #57 Gabriela Novotná (+39:59:35 / penalizace 08:02:00)
#73 Skyler Howes – konec v soutěži v 6. etapě
#149 Gee Motzkin – konec v soutěži v 6. etapě

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
zabl přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist