Obhájce Kevin Benavides pojede Dakar poprvé na KTM

Rok 2021 byl dosud nejvýznamnější v jezdecké kariéře Kevina Benavidese. V lednu vyhrál Rally Dakar, a pak přestoupil od Hondy do továrního týmu KTM. Náladu mu nezkazilo ani zranění ramene, které ho vyřadilo z části sezony. Nyní je ale zdravý a podle svých vlastních slov dokonale připravený na svůj debutový dakarský start v týmu Red Bull KTM Factory Racing.

Argentinec Kevin Benavides uprostřed Dakaru 9. ledna oslaví své 33. narozeniny, patří tedy k těm mladším hvězdám dálkových závodů. V barvách KTM měl letos poprvé startovat na Rally Kazachstán, ale debut byl odložen, protože si během přípravy po pádu dost drsně zranil rameno. Stejně jako jeho týmový kolega a další dakarský vítěz Australan Toby Price měl delší čas od ježdění na motorce utrum. Později v létě znovu zahájil plný tréninkový režim a v konečné klasifikaci Marocké Rally, jeho prvního oficiálního vystoupení na motocyklu KTM 450 Rally, se umístil na solidním sedmém místě, když prokázal výjimečné schopnosti a rychlost hlavně na obtížných úsecích v písku. Na podzim dokončil intenzivní tréninkový režim, aby nabral sílu a jezdeckou jistotu před 44. ročníkem Dakaru, který začne už 1. ledna v saudskoarabské Džiddě. Jeho mladší bratr Luciano pojede nejtěžší soutěž světa s číslem 77 v týmu Rockstar Energy Factory Husqvarna. Bude také patřit do širšího pole favoritů, na svém kontě už má dvě místa v konečné TOP 10.

Kevin Benavides: „No, ten velký závod je zase tady – je úžasné, jak rychle tento rok utekl. Opravdu se těším na tuto novou výzvu a na Dakar v sedle motocyklu týmu Red Bull KTM. Tento rok pro mě byl těžký, brzy po podpisu smlouvy s týmem jsem si při tréninkové havárii poranil rameno a to znamenalo, že jsem musel strávit tři měsíce mimo motorku právě v době, kdy jsem potřeboval najezdit co nejvíc. Poté byl můj testovací a tréninkový program opravdu intenzivní – celý tým odcestoval do Ameriky, kde jsme hodně pracovali na nové motorce, a pak jsme cestovali zase do Afriky závodit na Marockou Rally. Cílem bylo udělat s motorkou další pokroky a pořádně poznat tým v závodním prostředí. Všechno šlo opravdu dobře a jsem velmi potěšen kroky, které jsme udělali s novou KTM 450 Rally. Teď, když do velkého závodu zbývá už jen pár týdnů, se snažím stihnout co nejvíce fyzického tréninku. Pak poletím na Střední východ a budu připraven obhajovat svůj titul na Dakaru. Vždy je těžké naplánovat nějakou strategii, ale jakmile skončí první týden a bude-li po dni odpočinku vše v pořádku, budu se snažit ze všech sil dosáhnout na druhý triumf po sobě!“

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist