Nejlepší nováček

Před Dakarem se mu nedávalo moc velkých nadějí. Přesto, že je to několikanásobný účastník Šestidenní a mistrovství světa Enduro, na Dakar se rozhodl jet poprvé a hned ve své premiéře je po 13.etapě na skvělém 17.místě.


Martin Macek není v sedle endura žádným nováčkem. Vyhrál dvakrát mistra Evropy v letech 1999 a 2001. O Dakaru a své účasti začal přemýšlet již v roce 2000. Jak píše na svých webových stránkách, ten správný impuls mu dal novinář Karel Malina před dvěma lety, když právě ukončil svoji kariéru v národní reprezentaci, ale přestat se závoděním se mu ještě nechtělo. Přišel rok 2006 a Martin se začal připravovat na účast v nadcházejícím ročníku rallye Lisabon-Dakar. Přes podání přihlášky a úspěšné sehnání všech sponzorů se nakonec 6.ledna 2007 postavil s Yamahou WR 450F na start svého prvního závodu rallye Dakar.




Nyní je po 13.etapě na skvělém 17. místě, jako nejlepší z českých jezdců a jako první z jezdců bez asistence. Bohužel nemáme s Martinem přímý kontakt, připravujeme ale po jeho návratu rozhovor, takže se na vše podstatné určitě zeptáme.


Jeho komentáře přes satelitní telefon můžete sledovat na jeho webu www.globalpark.cz nebo na stránkách Dakaru, kde naleznete jeho aktuální pozici v průběhu předposlední 14.etapy.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist