Milan Engel a Jacopo Cerutti už trénují v poušti

Jezdci českého týmu Moto Racing Group Milan Engel a Jacopo Cerutti po příletu do peruánské Limy, kde 6. ledna začne 40. ročník Rally Dakar, nezahálejí. Po vyzvednutí techniky a zabydlení se v bivaku mezi dalšími účastníky nejobtížnějšího motoristického závodu světa, vyrazili do pouště na první seznámení s tamními obávanými dunami.

„První den testování. Nádherné místo blízko oceánu. Opravdu velké duny. Motocykl pracuje velmi dobře, stejně tak tým, takže myslím, že jsme na závod dobře připraveni,“ uvedl osmadvacetiletý italský jezdec Moto Racing Group Jacopo Cerutti po prvních zkušenostech s místními terény.

Bývalý endurák pojede se svou Husqvarnou a startovním číslem 52 třetí Dakar, v roce 2016 tady byl při své premiéře dvanáctý. Vloni se zranil a už ve 3. etapě musel odstoupit. Hovornější byl Milan Engel: „Ty první duny jsou takový divný (smích). Zkoušeli jsme tady trochu potrénovat. Je tady dost náročnej písek. Trošku jinačí než v Maroku. Z vrchu je tročku tvrdej a pak, když se to obrátí, tak je strašně měkkej. Takže fakt se to chová dost hnusně. Bude to náročné. Teď fouká trochu vítr, ale jak bude trochu tepleji, tak to bude hodně očistec a velká dřina," uvedl o dva roky mladší Engel, 25násobný mistr ČR v enduru a cross-country (junior, senior a družstva) a reprezentant na Šestidenní. Toho čeká čtvrtá účast na Dakaru. Zatím má na svém kontě 30. a 35. místo a jedno odstoupení. Na sobotním startu do 1. etapy ponese jeho KTM startovní číslo 37.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist