Laia Sanz skončila u Hondy, pojede KTM

Možná poněkud překvapivý je přestup nejlepší ženy za řídítky terénních motocyklů Laii Sanz. Famózní Španělka odešla od Hondy, na které získala velké úspěchy a letos byla například devátá na Dakaru i mezi muži, k továrně KTM.

Vedení KTM Motorsports oznámilo, že podepsalo smlouvu s Laiou Sanz, a ta v jejich barvách pojede ženskou kategorii mistrovství světa enduro, navíc se stane oficiálním členem KTM Rally Factory Racing Teamu, což znamená, že bude kolegyní pětinásobného vítěze Dakaru a svého slavného krajana Marca Comy. Laia Sanz začala svou neskutečnou kariéru v trialu, kde vyhrála hned 13 ženských titulů. Pak přešla na enduro, kde opět zazářila a připsala si tituly v letech 2012, 2013 a 2014. Pokud jela Dakar, vždy patřila mezi nejlepší a v lednu 2015 si sáhla na své dosud nejlepší umístění, když v argentinském Buenos Aires slavila deváté místo. Sanz potvrdila, že pokud jí to termínový kalendář 2015 dovolí, chtěla by letos absolvovat i několik vybraných soutěží mistrovství světa dálkových rally.
„Z přestupu do KTM jsem velmi šťastná. Moc se těším na to, že budu jezdit a pracovat v přítomnosti takových španělských hvězd, jakými jsou Marc Coma a Ivan Cervantes. Mohu se od nich hodně přiučit, to je pro mne důležité,“ uvedla Laia a dodala. „Vím, že se ještě stále mohu zdokonalovat a angažmá u KT je to nejlepší, co mne mohlo v tomto směru potkat. Vyrůstala jsem s vášní pro trial, což je nejtechničtější motocyklová disciplína, ale teď dávím všechny své síly do endura. Mou největší vášní je nyní Dakar. Už jako malá jsem tuto soutěž sledovala v televizi s snila jsem o tom, že Dakar jednou sama pojedu. Je to opravdu velké dobrodružství. Musíte ze sebe vydat všechno a naučit se překračovat své limity.” 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist