Jezdci týmu MRG dřeli do poslední chvíle

Tým Moto Racing Group má za sebou Rally Merzouga, která je z pohledu pro přípravu na Dakar 2018 naprosto nepostradatelná. Tato soutěž byla neskutečně náročná jak po stránce navigace, tak po stránce techniky jízdy v písečných dunách, kde panovaly vysoké teploty.

Kapitoly článku

Čtvrtá a pátá etapa byly ve znamení maratónské etapy a jejich průběh nejlépe vystihuje přirovnání „jako na houpačce“. Tomáš Kubiena skočil do koryta řeky a po tomto dramatickém pádu se mu podařilo urazit celý držák všech navigací. S následkem pádu, který totálně zničil techniku, si musel poradit druhy den a rozhodně to nebylo ničím příjemným.

Motorkář Milan Engel měl první den maratónské etapy velký pád a aby toho nebylo málo, ještě s několika jezdci bloudil a díky tomu nabral velikou časovou ztrátu. Jediné štěstí, že se vše obešlo bez nekompromisní penalizace, která by znamenala značný propad v pořadí. Druhý den Milan vše dokázal vrátit i s úroky den a podařilo se mu zajet skvělou etapu! S minimální ztrátou na čelo dokončil etapu na skvělém osmém místě.

Stabilním výkonem se v této těžké etapě prezentoval Jacopo Cerutti, který se pohyboval mezi šestým a osmým místem. Závěrečná etapa se dala nazvat hromadným motokrosem a byla dlouhá padesát kilometrů. Celá se odehrála v písečných dunách, ovšem už nemohla výrazně ovlivnit celkové hodnocení jezdců. Většina jezdců se tak soustředila pouze na dojetí do cíle. Po skvělém startu se Milan Engel pohyboval kolem desátého místa, jenže se později připletl do hromadného pádu pod dunou a zničil koncovku výfuku. V cíli tak nakonec ztratil jednu pozici a obsadil celkové 11. místo.

Hodnocení manažera Ervína Krajčoviče

"Tato rally nám přinesla spoustu poznatků a nutno konstatovat, že podobných závodů, za takové kvality, není více, protože to by pro celý tým i jednotlivé jezdce bylo neskutečným přínosem. Ano, soutěže tu jsou, ale za nelehké situace musíme brát ohled na finanční stránku, ale i stav techniky. Továrna KTM se potýká s nedostatkem náhradních dílů a také koupě nového motocyklu je v tuto chvíli velkou neznámou."

"Pro Milana Engela je každý takový těžký závod velkým přínosem, především v navigaci, kde má stále velké rezervy. Každopádně oproti poslednímu Dakaru nebo loňské Merzouga Rally ukázal velký výkonnostní vzestup."

"Jacopo Cerutti odvedl stabilní výkon po celou dobu rally, kde se pohyboval okolo 6.-8. místa a krom výsledku je dobrým partnerem pro Milana."

"Technika Tomáše Kubieny prodělala po Dakaru 2017 mnoho technický úprav, které se nám osvědčily."

Video


 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist