Jezdci MRG-SP MOTO stoupají pořadím vzhůru

David Pabiška a Milan Engel, jezdci českého týmu MRG - SP MOTO, absolvovali první ze dvou maratonských etap na Rally Dakar 2015 a vedli si v náročných podmínkách na tratích v Bolívii velice dobře.

Nejprve na motorkáře čekala, po sobotním volném dni, nedělní etapa z Iquique do Uyuni s délkou 717 kilometrů, ze kterých bylo 321 kilometrů měřených . Stejnou etapu absolvovali den před nimi piloti automobilů, trať tak byla již poznamenána jejich průjezdy. Navíc se v průběhu etapy na jezdce spustil déšť a krupobití, což ve spojení s vysokými nadmořskými výškami ke 4.000 metrů nad mořem znamenalo teploty pod 10 stupňů Celsia. Lépe se s nástrahami této etapy vypořádal Milan Engel, který dojel na 38. místě. O jednu příčku za ním dojel David Pabiška, který měl problémy s nadmořskou výškou a navíc měl cca 20 km před koncem etapy pád a byl velice otřesený. Do bivaku Davida "dovedl" slovinský jezdec Miran Stanovnik a hned následovala lékařská pomoc a dávka kyslíku.
"Mám s tím problémy každoročně a tentokrát to bylo ve spojení s deštěm a hroznou zimou horší. Pád to byl v malé rychlosti, ale spadl jsem na bok a dal si ránu do hlavy. Po kyslíkové pomoci jsem se dal celkem do pořádku, to mi hodně pomohlo," řekl David Pabiška. V pondělí pokračovala maratónská etapa úsekem z Uyuni zpět do Iquique, který měřil 808 kilometrů, ze kterých mělo být 510 kilometrů měřených. Organizátoři však byli nuceni kvůli dešťům měřené úseky zkrátit.
I tak se jednalo o velice náročnou etapu, kde opět panovala velká zima a déšť. Mnoho motorkářů mělo problémy, ale David s Milanem vše zvládli a polepšili si tak v celkové klasifikaci. David Pabiška dokončil etapu na 26. místě a v celkovém hodnocení poskočil již na 24. příčku. Milan Engel dorazil do cíle na 27. pozici a v celkovém hodnocení mu patří 32. místo. Mezi nováčky byl Milan na čtvrtém místě! Mechaniky čekala po této etapě bezesná noc, protože motocykly byly po průjezdu solnou plání Salar de Uyuni v téměř dezolátním stavu. Sůl se dostala téměř všude a bylo nutné zkontrolovat veškerou elektroniku, kabeláž a kontakty.

VIDEO - Dakarský deník 7. a 8.etapa


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

VIDEO - Dakarský deník 9.etapa


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist