Jezdci českého týmu MRG: Začal ten pravý Dakar!

Kolona 38. ročníku Rallye Dakar včera po maratonské etapě, která byla dlouhá 642 kilometrů s měřeným úsekem 327 km, dorazila do druhého pořadatelského státu Bolívie. Všichni čeští jezdci dorazili v pořádku a předvedli výborné výkony. Závodníci týmu Moto Racing Group byli sice vyčerpaní, ale přesto se svěřili se svými zážitky z trati čtvrté a páté etapy.

Milan Engel (KTM) obsadil jako druhý nejrychlejší český jezdec 44. pozici, celkově je na 45. místě, jednu příčku za dakarským veteránem Davidem Pabiškou z dalšího českého týmu Barth Racing. „Tak máme za sebou první maratonskou etapu. Včera to bylo docela dobrý, hodně rychlý a trošku i technický. Ale to pravé ořechové byla až dneska. Když jsme jeli přes ty vysoké nadmořské výšky, bylo to hodně náročné na fyzičku a navigaci. Měl jsem dneska tři problémy s navigací, kde jsem přestřelil zatáčky a musel jsem se vracet. To mně stálo nějaký čas, ale nasadil jsem nějaké tempo a to jsme dojel až do cíle. Zítra nás čeká hodně kilometrů, bude to zase náročné, tak si musíme rychle odpočinout, Zítra začne teprve ten pravej závod.“

Jan Veselý (KTM) i s poškozenými předními tlumiči obsadil 70. místo, celkově mu patří 69. příčka. “Tak jsme v Bolívii, jsme v Uyuni. Jsme oba v cíli, já i Milan Engel. Musím říct, že dneska  začal ten pravý Dakar. Dneska to přestala být projížďka, přestaly být zkrácený etapy. Dneska to byla první pravá dakarská etapa, kdy si člověk poměrně sáhnul na dno. Etapa byla dlouhá, rychlá, vlastně byly to spojený dvě etapy do maratonu. Jel jsem s nabouraným předním kolem a vyteklýma předníma vidlicema, což se mi vymstilo, protože mi to v jedný zatáčce ulítlo a spad jsem z jednoho srázu dolů. Trošku jsem motorku pochroumal, ale v podstatě se mně, ani motorce nic vážného nestalo. Jsme tady, opravíme to a  zítra jedeme dál."

Náš tip

Tipovačka Rally Dakar: Tipujte s námi pořadí jezdců Rally Dakar a vyhrajte jednu ze zajímavých cen.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist