Jaro Katriňák je po úspěšné operaci

Úspěšný (česko)slovenský reprezentant se minulý týden v pražském IKEMu podrobil operaci jater.


Před nedávnem jsme Vás informovali o tom, že Jaroslav Katriňák musí kvůli zdravotním problémům ukončit svoji úspěšnou kariéru. Důvodem byly vážné zdravotní problémy, které Jara ze sedla motocyklu poslaly na operační sál. Ve chvíli, kdy tato informace byla zveřejněna, ještě nebylo jasné, kdy se sympatický soutěžák podrobí operaci. Všechno šlo nakonec velmi rychle a Katroš byl minulý týden v pražském IKEMu úspěšně operován. Ve středu v půl druhé ho informovali o tom, že se našel vhodný dárce a Jaroslav se musel velikým fofrem přesunout do Prahy, kde byl už ve čtvrt na šest připraven na operačním sále. I on sám si je vědom toho, že bylo velké štěstí, že dárce se našel takhle rychle.

"Nejdřív jsem si myslel že si ze mě dělají legraci. Ale když jsem poznal hlas kooordinátorky, tak mi to bylo jasné. Byl jsem překvapený, protože jsem čekal, že to bude trvat třeba půl roku. Bylo to obrovské překvapení, ale i obrovský strach, všechno se mi prolínalo. Bylo to dost velké napětí a probudil jsem se z toho, až když jsem ležel v Praze na operačním stole."

13.30 hod. -      telefonát z databanky, že se nalezl vhodný transplantát
14.00 hod. -      přesun sanitkou z Žabokriek u Martina na letiště do Hricova
14.30 - 16.00 - let do Prahy a přesun do IKEM-u
17.00 - 18.30 - předoperační vyšetření, příprava na operaci
19.00 - 21.30 - transplantace


Podle jeho manažera Andreje Žipaje operace proběhla bez problémů. Necelé dva dny dny po zákroku už s pomocí sestry chodil po pokoji. To, že neztratil humor, dokládá i odpověď na otázku, co udělali s jeho vyoperovanými játry: “Možná skončí v anatomickém muzeu se štítkem: I s takovými játry se dá dojet Dakar!” V IKEMu ho byl navštívit i šéf Environ Teamu František Mičko, který k Jarově sportovní budoucnosti uvedl: „Otázku Jarovy jezdecké budoucnosti v týmu momentálně vůbec neřešíme. Teď je podstatné, aby byl zdravotně úplně fit.“

Super - držíme palce!!!

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist