Jan Veselý má motorku na hadry, Dakar pro něj zřejmě končí

Český jezdec Jan Veselý měl na trati včerejší etapy Dakaru problém se zapalovací cívkou na své yamaze. Do cíle ho táhnul na kurtě řidič kamionu Tatra. Bohužel Honza z motorky spadnul a než si toho kluci v kabině všimli, tak v kotrmelcích táhli jeho yamahu 200 metrů. Motorka byla samozřejmě zcela zničená. Veselý dnes neodstartoval do 5. etapy.

Jan Veselý včera dorazil do cíle čtvrté etapy se ztrátou víc  než pět hodin. Vyšlo najevo, že měl na trati problém se zapalovací cívkou na své yamaze asi 33 kilometrů před koncem dunového pole mezi waypointy sedm a osm. Snažil se přijít na to, proč motorka nejede a opravit to, ale nakonec musel počkat na pomoc a náhodou jel kolem Tomáš Vrátný s kamionem Tatra.
Ten ho táhnul na kurtě dunovým polem. Bohužel Honza z motorky spadnul. Než si toho kluci v kabině všimli, tak v kotrmelcích táhli jeho motorku asi 200 metrů. Není asi potřeba dodávat, že motorka je na hadry. Honza napsal že je doslova na "sr..ku". Nicméně ho dotáhli až do cíle. Český jezdec tak měl kartu projetí cílem, ale chyběly mu dva povinné waypointy ze speciálu a jeden ze spojovačky. Motocykl se snažil do rána opravit, ale dnes nebyl mezi 157 motorkáři, kteří odstartovali do 5. páté etapy. Tím pro něj zřejmě letošní Dakar končí. Podle Honzy Veselého byla včerejší etapa opravdu totální extrém a spousta motorek skončila. Myslel si, že propálil píst ale pak mu to zase chytlo ale nešlo to za plynem. Zkusil svíčku a vyndal cívku a ta byla prasklá na dva kusy. Ještě nikdy o takové závadě na yamaze neslyšel. Tomáš Vrátný se projevil jako velký charakter když ho odvlekl z pouště, kde byl Honza tou dobou už pět hodin na slunci při teplotách kolem 50°C. (Poznámka: na snímcích k této zprávě je samozřejmě Veselého yamaha ještě před popsanou nehodou.) 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist