Indicko-německý tým Hero veze na Dakar tři jezdce

Ani letos nebude chybět na Dakaru obří indický výrobce motocyklů Hero. Ve spolupráci s německou firmou Speedbrain vyslal do Jižní Ameriky tříčlenný tým ve složení CS Santosh (Indie), Joaquim Rodrigues (Portugalsko) a Oriol Mena (Španělsko). Posledně jmenovaný, který je endurovým juniorským mistrem světa z roku 2007 a několikanásobným účastníkem Šestidenní, bude na Dakaru nováčkem.

Čtyřiatřicetiletý CS Santosh (celým jménem Santosh Chunchunguppe Shivashankar) a o dva roky starší Joaquim Rodrigues, vloni na Dakaru celkově desátý jako druhý nejlepší nováček, jsou už v týmu druhým rokem. Oriol Mena se k týmu přidal až loni. Je to ale v náročných terénech zkušený harcovník: má za sebou 14 sezon v endurovém mistrovství světa a jako Španěl tříkrát vyhrál Šestidenní (2007, 2008 a 2010). Na Merzouga Rally 2017 skončil celkově 12., ale dokázal vyhrát pátou etapu. Všichni tři jezdci pojedou v barvách týmu Hero MotoSports Team Rally na kompletně upgradovaném stroji s loňska Hero RR 450, opět ve spolupráci se Speedbrainem GmbH. Model RR 450 získal zcela nový vzhled, včetně palivové nádrže, panelů šasí a revidovaných předních vidlic. Nádrže byly přesunuty ze zadní strany motocyklu na boky, což pomohlo změnit rozložení hmotnosti a snížit těžiště. Jezdci si pochvalují, že to hodně zlepšilo manipulaci s motocyklem a ergonomii. Jednoválec 449,5 ccm je opatřen šestistupňovou převodovkou, hydraulickou spojkou a nádrží na 29 litrů. Tým pojede pneumatiky Michelin.

Vedení týmu je kompletně německé. Dr. Markus Braunsperger, šéftechnolog a vedoucí Hero MotoSports, před odletem do peruánské Limy řekl: „Myslím, že jsme na Dakar 2018 výborně připraveni. Tým je silnější jak jezdeckou sestavou, tak vylepšenými stroji. Zaměříme se na zlepšení našeho loňského výsledku a věříme, že jsme pro to vykonali všechno. Vše, co děláme, děláme pro rozvoj motocyklového sportu v Indii.“ Manažerem týmu Hero MotoSports Team Rally je ostřílený Wolfgang Fischer: "Poslední závod tým absolvoval v říjnu loňského roku. Jezdci mají za sebou výbornou Marockou rallye a od té doby intenzivně trénovali, aby zlepšili psychickou a fyzickou pohodu. V týmu vládne zdravé sebevědomí spojené se zapojením nového a velmi slibného muže – Oriola Meny. Nemůžeme se dočkat, až Dakar odstartuje," uvedl Fischer, který už kdysi absolvoval několik Dakarů s týmem Speedbrain a prakticky objevil supertalentovaného chilského jezdce Pabla Quintanillu, dnes dvojnásobného mistra světa dálkových soutěží a továrního jezdce Husqvarny. 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist