Honda: S přípravou na Dakar zatím spokojenost

Továrna Honda je v plné přípravě na příští ročník Rally Dakar, který se pojede v lednu 2014, opět na náročných tratích v Jižní Americe. Její tovární tým HRC počítá pro dakarské dobrodružství s pěti jezdci, testování probíhalo i v kalifornské poušti.

HRC Honda má k dispozici úplně nový motocykl CRF450 Rally a po celý srpen intenzívně probíhaly první řady testů. Nepsaným šéfem týmu HRC byl jmenován zkušený portugalský jezdec Helder Rodrigues, hlavní hvězdou ale zřejmě bude za pár měsíců v Jižní Americe Španěl Joan Barreda, který vloni na vytrvalostních závodech po celém světě a letos v lednu na Dakaru šokoval svými výkony, když se vyrovnal Francouzi Cyrilu Despresovi (nyní Yamaha) a Španělovi Marcu Comovi. Další třemi jezdci v týmu HRC jsou Portugalec Paulo Goncalves, Brit Sam Sunderland a Argentinec Javier Pizzolito. Ten si nedávno odskočil domů na Rally Desafio Ruta 40 a skončil tam celkově čtvrtý za Američanem Kurtem Casselim, Comou a Chilanem Chalekem Lopezem (všichni KTM). 
Když všichni členové HRC Hondy nedávno testovali v kalifornské poušti okolo města Barstow, dělal jim odborného poradce Američan Johnny Campbell. Motocykl CRF450 Rally byl opravdu zgruntu přebudován na základě poznatků a požadavků jezdců po letošním Dakaru. Tým i motocykl budoui mít svou oficiální závodní premiéru na Oilibya Maroc Rally (není součástí vytrvalostního mistrovství světa) v marocké poušti od 13. do 19. října. „Z toho, jak dosud postupují testy jsme opravdu moc šťastní,“ pochvaluje si ředitel HRC Rally teamu Katsumi Yamazaki. „Dosáhli jsme všech cílů, které jsme si na startu nového projektu zadali. Nová CRF450 Rally je lehčí a spolehlivější, má vyšší výkon a skvělou ovladatelnost. Teď máme před sebou další měsíc intenzívních testů a závod v Maroku, kde doladíme poslední detaily. Ale znovu opakuji, že okamžité poznatky z terénu všech pěti našich jezdců jsou extrémně pozitivní.“ Rally Dakar startuje 5. ledna 2014 z argentinského města Rosario a skončí, po přibližně 8000 kilometrech, 18.ledna ve městě Valparaiso v Chile.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist