Honda představila speciál pro Rallye Dakar

V úterý Honda představila nový motocykl CRF450 RALLY s nímž absolvuje jejich tovární tým HRC prestižní podnik Rallye Dakar 2014, jenž se v lednu příštího roku pojede na území Argentiny, Bolívie a Chile.

Tovární tým Hondy HRC absolvoval začátkem roku dakarskou rallye poprvé po čtyřiadvaceti letech a návrat do tohoto náročného etapového závodu spojil s modelem CRF450 RALLY, který vycházel z komerčního závodního endura modelu Honda CRF450X.

Během letošního ročníku Rallye Dakar tým shromáždil spoustu důležitých dat z řady klíčových oblastí, jako je například výkon motoru, aerodynamika, odolnost či požadavky na údržbu, jenž po podrobné analýze posloužily jako základ pro další změny a vylepšení konstrukčního řešení stroje.

Výsledkem snažení inženýrů a techniků Hondy je nový motocykl CRF450 RALLY, který si stejně jako v loňském roce, zachovává programovatelný systém elektronického vstřikování paliva (Programmed Fuel Injection/ PGM-FI), který v náročných a značně proměnlivých podmínkách Rallye Dakar již prokázal své kvality.
Nový motocykl CRF450 RALLY bude nyní používán továrním týmem Hondy a následně bude v průběhu roku 2014 jako produkční stroj uvolněn k prodeji dalším týmům z prostředí závodů rallye.

Team HRC nastoupí s motocyklem CRF450 RALLY do Rallye Maroko 2013, jenž startuje už koncem týdne 13.října. Jezdecká sestava tovární skupiny bude stejná, jaká pojede v lednu 2014 Rallye Dakar. Testovat nové stroje v závodních podmínkách bude velmi užitečné v rámci dalších zlepšení, které mají v plánu stihnout ještě před Dakarem.
V týmu HRC závodí pětice jezdců – Helder Rodrigues, Javier Pizzolito, Joan Barreda, Paulo Goncalves a Sam Sunderland.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist