Engel je bez zlomenin, Dakar chce dokončit

Drama se šťastným koncem! 12. etapa Rally Dakar 2015 přinesla českému týmu MRG - SP MOTO mnoho starostí. Milan Engel měl na cca 120 kilometru rychlostní zkoušky těžký pád, který znamenal velkou časovou ztrátu, ale i obavy o jezdcovo zdraví.

Rychlostní zkouška z Termas de Rio Hondo do Rosaria měřila 294 kilometrů. Lépe se v ní dařilo Davidu Pabiškovi, který v ní dojel na 24. pozici. Stejná příčka mu patří před poslední etapou i v celkovém hodnocení. Po dojezdu rychlostní zkoušky následovala dlouhá spojovací sekce, která měřila přes 450 kilometrů. Organizátoři povolili na tomto přejezdu motocykly naložit na servisní vozidla a převézt je před cílové město. Šetřili se tak jak síly jezdců, ale hlavně technika. Tým tak po dojezdu Davida Pabišky do cíle čekal na příjezd druhého závodníka Milana Engela. Čekání se však protáhlo. Milan Engel měl na 120 kilometru ošklivý pád, byl otřesen a hrozilo mu i odstoupení ze závodu - těsně před jeho sobotním koncem. 
Po pádu u Milana zastavil i český jezdec Honza Veselý, který chtěl Milanovi přivolat pomoc, ten jí však s díky odmítl a rozhodl se i s bolestivým zraněním hrudníku dojet do cíle. To se mu nakonec podařilo na 77. místě, když na nejlepší ztratil přes 2 hodiny. Celkově tak Milan klesl na 30. pozici. Ihned po dojezdu do bivaku se Milan podrobil důkladnému lékařskému vyšetření, včetně rentgenu hrudníku. Naštěstí se neprokázaly žádné zlomeniny, ale pouze pohmožděniny a ani na motocyklu nevznikly žádné větší škody. Milan je tak připraven odstartovat do poslední etapy Rally Dakar 2015. Děkujeme tímto Honzovi Veselému za jeho pomoc a zájem o Milanův stav. Honzo díky! Na spodním snímku se můžete podívat, jak dopadla po pádu Milanova přilba.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist