Engel a Cerutti se blíží k vytoužené Top 20

Oba motorkáři českého týmu Moto Racing Group se na Dakaru 2018 postupně posouvají stále blíž a blíž elitní dvacítce. Což je v tak nabité konkurenci jaká letos na Dakaru panuje opravdový úspěch. Tuto etapu dokončil Jacopo Cerutti na 21. a Milan Engel na 23. místě. V celkovém pořadí to je dost podobné, jelikož Engel figuruje na 23. příčce a Cerutti dokonce ještě o jedno místo výš!

"Máme za sebou snad nejnáročnější, desátou etapu. Celý den byl rozdělen na dvě části. Měřený úsek speciální části několikrát křižoval hlavní silnice, takže byly asistence vždy jen kousek od závodníků a hned několikrát během dne se potkali. Na dvou místech totiž byla povolena asistence mechaniků. Z pohledu Moto Racing Group na asistenci muselo dojít, a to ve chvíli, kdy na první checkpointu bylo, nebo respektive nebylo slyšet pípající zařízení indikující omezení rychlosti na motocyklu Milana Engela. Už od pohledu bylo jasné, že se Milan nevyhne penalizaci, jelikož ho zvuková výstraha neupozornila a do úseku s omezenou rychlostí vjel příliš rychle. Na poslední měřenou část se to tým snažil opravit, už to ale bylo vcelku zbytečné, jelikož následoval pouze jeden úsek s omezenou rychlostí a ten si Engel už pohlídal," uvedl manažer Ervín Krajčovič v hodnocení desáté etapy.

„Dnešek byl strašně náročný. První část etapy byla v řečištích a volném prostoru mezi velbloudí trávou. Všude byl písek. Šlo dost o navigaci, párkrát jsem zabloudil. Nicméně se mi jelo dobře, chytil jsem se dvou jezdců a kontroloval jejich navigaci a valili jsme vpřed. Bylo dost teplo a čím dál víc mě to vyčerpávalo. Naštěstí přišla neutralizace a na zhruba 100 kilometrů jsem si mohl oddychnout. Druhá sekce byla rychlá, ale strašně obtížná. Hlavně jak jsme byli unavený z první části a bylo to vidět i na tom, jak odpadávali lidi. Ale nám se s Jacopem dařilo, teda až na moji jednu chybu, kdy jsem překročil rychlost na měřeném úseku. Nicméně doufám, že se ještě někam posuneme výš v pořadí,“ dodal Milan Engel.

Milan Engel spolu s Jacopem Ceruttim potvrdili zlepšující se formu. Mladý Ital by rád po pomalejším rozjezdu ještě poskočil do top 20, což se v tuto chvíli nezdá vůbec nereálné! Zajel svoji nejlepší etapu, ze které sice přijel dost vyčerpaný, ale s úsměvem na tváři, protože si moc dobře uvědomuje, že vysněná nejlepší dvacítka není daleko. "Desátá etapa byla velice těžká a náročná. Celkem 14 hodin na motorce, z toho 6 v měřeném úseku. Jsem dost vyčerpaný, bylo vedro a jelo se pořád naplno. Skoro celý den jsme jeli spolu s týmovým parťákem Milanem a občas to bylo zábavné, ale posledních 50 kilometrů to bylo už strašné. Jen jsme se na sebe občas podívali a snažili se spěchat k cíli. Ve středu nás čeká další náročná etapa v dunách a horkém počasí. Chci do toho ale jít naplno, zbývá už jen pár etap a rád bych se dostal ještě o něco výš“, doplnil Jacopo startující na svém druhém Dakaru v barvách českého týmu Moto Racing Group. "Dnes nás čeká první část poslední maratónské etapy. Zde se rozhodne, jak bude celý letošní Dakar úspěšný či nikoli," ukončil Krajčovič.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist