David Pabiška má na Dakaru smůlu na toulavé psy

Rallye DAKAR 2016 se konečně rozjela závodním tempem. Argentinské počasí se umoudřilo a pustilo jezdce na start. Druhá etapa vedla z města Villa Carlos Paz do Termas de Rio Hondo a celkově měřila pro motorkáře 787 kilometrů. Závodní sekce pro motorkáře byla původně dlouhá 450 kilometrů, ale po večerním briefingu se tato část zkrátila téměř o 100 kilometrů. Důvodem zkrácení bylo také počasí z předchozích dní, které některé úseky učinilo neprůjezdnými. David Pabiška dojel na 43. místě a celkově mu patří 41. místo, ovšem tento výsledek v první ostré etapě nebere nějak zásadně.

Český motorkář David Pabiška je spokojený, že on i technika prošli první zatěžkávací zkouškou úspěšně. První kilometry se nemohl dostat do tempa i vzhledem k těžkému terénu, ovšem s druhou polovinou etapy byl již spokojený. Motorka funguje bez problémů a řeší se pouze klasické úpravy. Na konci etapy, již v nezávodním úseku, se bohužel nevyhnul penalizaci. Překročil povolenou rychlost v místě úseku. Důvodem byl jeden z toulavých psů, který si vybral Davidovu nohu jako terč svého útoku. David instinktivně přidal plyn a problém byl na světě. Ovšem Davidova noha zůstala bez újmy. Druhý jezdec týmu Barth Racing Rudolf Lhotský se popral s první delší etapou také velmi dobře. Dle jeho slov to v pondělí nebylo z jeho strany ani příliš tak o závodění, jako o seznamování se s navigací a motorkou, přece jenom je Rallye Dakar něco jiného než evropské závody.

Na trati měl pouze jeden menší problém, kdy se dostal mimo cestu a zalehla ho motorka. Vše se ale obešlo bez zranění a motorka také zůstala celá. Celkově je Ruda Lhotský i s druhou etapou spokojený. Po ní mu patřilo 93. místo a celkově je na 91. místě. Dnešní třetí etapa vede z Termas de Rio Hondo do Jujuy. Původních 314 km bylo opět zkráceno na 200 kilometrů závodění.

Náš tip

Tipovačka Rally Dakar: Tipujte s námi pořadí jezdců Rally Dakar a vyhrajte jednu ze zajímavých cen.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist