David Pabiška druhý mezi jezdci bez asistence

David Pabiška se držel po celou první etapu Dakaru 2021 v průběžném pořadí okolo 40. místa a kromě dvou lehkých pádů, při kterých i poprvé vyzkoušel funkčnost airbagové vesty, nezaznamenal žádný problém. Český jezdec dojel nakonec na 38. místě a průběžném pořadí mu patří 37. příčka. V hodnocení jezdců bez asistence Original by Motul se usadil na 2. místě.

První etapa Dakaru 21 zavedla účastníky z Džiddy do Bishy. Po 311 kilometrech spojovací sekce, čekalo na závodníky 277 měřených kilometrů, následovaným již jen krátkým 31 kilometrovým přejezdem do bivaku. Vzhledem k porci kilometrů, které pořadatel na neděli připravil, byl start na přejezd z Džiddy naplánován pro první motocykly již po čtvrté hodině ranní. Na všechny tak čekalo brzké vstávání a dlouhý přesun. Rychlostní test byl plný nástrah a nejeden z jezdců si vylámal zuby, ať již na navigačních záludnostech, nebo na velmi náročných kamenitých trialových pasážích.

David Pabiška (Jantar Team): "Navigačně to bylo docela složité a po dvou letech jsem se stále hledal. Potřeboval jsem také otestovat, co vydrží pneumatiky, kterých máme v naší kategorii omezený počet. Ale vydržely víc, než jsem čekal, tak snad to bude dobré. Kamenité pasáże były náročné, několikrát jsem spadnul, ale nic se mi naštěstí nestalo, jsme v bivaku a můžeme se pustit do servisu. S výsledkem jsem spokojený, pokud budu każdy den około 40. místa, bude to fajn."

Stejně jako David, nastupoval do dlouhé dakarské etapy Ruda Lhotský po dvou letech. "Už jsem se těšil, až to nastane. Na úvod to byla ta správná etapa se vším, co k tomu patří - ranní vstávání, dlouhý přejezd, těžká navigace, kamenité úseky.  Poprvé jsem zažil přípravu roadbooku až 20 minut před startem a to je na mě trochu hektické. Jelo se mi ale dobře, moc jsem si to užil a radost mi nekazí ani lehký pád, při kterém jsem rozbil držák na roadbook. Takže jdu měnit a spravovat," uvedl po dojezdu etapy.

Ruda obsadil v etapě 52. místo a v celkovém hodnocení je 53. V hodnocení jezdců bez asistence Original by Motul se David Pabiška usadil na 2. místě (+4 minuty 56 sekund) a Rudovi Lhotskému patří 9. pozice (+ 48 minut 46 sekund). Dnes čeká na jezdce celkem 682 kilometrů, ze kterých je plných 457 měřených.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist