David Pabiška bloudil, ale nakonec je spokojený

Český motorkář David Pabiška (Jantar Team) dojel v desáté etapě 43. ročníku Rally Dakar po bloudění na trase na 38. místě a v celkovém pořadí si polepšil na 31. příčku. V pořadí Original by Motul dojel David etapu na 5. místě, ale i dvě etapy před koncem drží 4. místo celkového pořadí kategorie.

Dnes se dakarská karavana přesunula do bivaku Al Ula etapou měřící 583 kilometrů. Rychlostní zkouška o délce 342 km byla velmi složitá na navigaci, ale jinak rychlá po kamenitých pistách a platech. "Navigace byla dneska extrémně náročná a moje dvouletá navigační pauza se projevila naplno. Zažil jsem hodně etap se složitou a těžkou navigací, ale nikdy ne v délce 370 kilometrů. Bloudil jsem hodně, tím jak se na to člověk soustředí, tak jde samozřejmě znatelně dolů rychlost, takže za mě dneska spokojenost, že jsem v cíli bez penalizací. Jenom se modlím, aby to nebylo zítra stejné," uvedl v cíli David Pabiška. Zítřejší předposlední etapa zavede závodníky do Yanbu. Etapa měla původně měřit 511 kilometrů, ale byla zkrácena na 466 km z důvodu počasí v oblasti v posledních dnech, kdy déšť podmáčel cesty. Přejezdy čítají dalších 134 kilometrů. I se zkrácením čekají na startovní pole poslední duny letošního ročníku a budou náročné. Dle pořadatele dojde k oddělení zrna od plev. 

Rudolf Lhotský dnes zajel 46. čas, což znamenalo 9. příčku v kategorii Original by Motul. V celkovém pořadí mu patří 43. místo a v Original by Motul si drží 9. pozici. "Dnešní etapa patřila mezi ty jednodušší, co se jízdy týče, ale navigačně to bylo hodně složité. Ráno jsem předjel pár soupeřů, ale poté jsem v písku fesh-fesh upadl, bouchnul se do hlavy a dalších 100 kilometrů jsem se z toho dostával. Nebylo to příjemné. Ale dojel jsem, dnes musím víc pracovat na motorce, začala lehce zlobit spojka, tak to rozeberu a uvidíme," nechal se slyšet Rudolf Lhotský.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
DutchTT přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist