Dakar začal pro jezdce karanténou

Do saudsko-arabské Džiddy se slétají jezdci, kteří 2. ledna odstartují do prologu a o den později do první ostré etapy 43. ročníku Rally Dakar. Na středu ohlásili organizátoři nejobtížnějšího závodu světa velkou on-line tiskovku, na které vystoupí mimo jiné i vítěz posledního Dakaru v kategorii motocyklů Američan Ricky Brabec (Monster Energy Honda).   

Do Džiddy už dorazili také skoro všichni čeští účastníci Dakaru, kvůli koronavirovým opatřením budou muset první hodiny na území Saudské Arábie strávit v izolaci kvůli nařízené a povinné karanténě. „Zdravíme z Džiddy. Let proběhl bez problémů, až na velice dlouhý uvítací celní proces. Nyní již na hotelu nastupujeme povinnou dvoudenní karanténu,“ uvedli motorkáři Ruda Lhotský a David Pabiška z Jantar Teamu, kteří nastávající Dakar pojedou v nejobtížnější kategorii bez asistence. A později poslali i fotky z hotelu. „Karanténa - den druhý. Oba naši jezdci se připravují dle svých potřeb. Ruda dolaďuje poslední detaily na oblečení a David ladí formu...“ Přidali i fotku spícího Pabišky. 

„Co nás po příletu čeká? 48 hodin na hotelu,“ hlásil na svém Facebooku další český tým Moto Racing Group, který do pouštních bojů vysílá osvědčené jezdce Milana Engela a Martina Michka. Co dalšího řešili?

+Těsně před odletem nás organizátoři rozdělili, takže ani nejsme všichni na stejném ubytku+    Alespoň se nám na hotelu podaří nakoupit SIMky, ať máme alespoň něco ready+ Zítra by nám během dne měl přijít email s přesným časem dalšího testovaní na Covid+Po výsledcích rychle do přístavu pro techniku + Pak poslední dolaďovačky a konečně přejímky a shakedown!

 

 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist