Dakar 2015: Ohlasy po 6. etapě

Šestou etapu Dakaru před dnešním dnem zaslouženého odpočinku pokračoval souboj Španělů Marca Comy (KTM) a Joana Barredy (Honda), ale tentokrát ne o vítězství, dokonce ne ani o pomyslné stupně vítězů. Ty obsadili Portugalec Helder Rodrigues (Honda), Australan Toby Price (KTM) a další Portugalec Paulo Goncalves (Honda).

Barreda nadále vede Rally Dakar 2015, v pátek získal na Comu další dvě minuty. Rozdíl mezi nimi nyní činí 12:27 minuty. Vítězný Helder Rodrigues po etapě postoupil na šesté místo celkově:
„První tři dny jsem se tady necítil zdravotně v pořádku a můj výkon nebyl vůbec dobrý. Čtvrtý den jsem měl mechanické problémy na motocyklu, ale dnes jsem měl dobrou etapu. Samozřejmě, že jsem spokojený. Mám ještě jeden týden na útočení. Jsem šťastný. Zajet nejlepší čas je vždy dobré. Měl jsem dobrý den a jel jsem velmi rychle. Hodně jsem za to bral, dokud jsem nedojel Marca Comu a Joana Barredu, pak již jen stačilo dojet do cíle a nebylo potřeba víc na to moc tlačit.“ 
Sedmadvacetiletý Australan Toby Price: "Byl to moc dobrý den, vypadá to, že skončím druhý, ale všichni ještě nedojeli do cíle. Nečekal jsem, že budu tak blízko etapového vítězství. Málem jsem minul jeden z way-pointů, musel jsem se otočit, vracet se zpátky a hledat ho. Od té chvíle, pokaždé, když jsem dojel k nějakému složitému místu dorazil, zastavil jsem a zkontroloval všechny přístroje, jestli opravdu jedu správně. Na to, jaký byl těžký terén, jsme dnes dosáhli dobrých časů. Neměl jsem žádný pád a to je to hlavní. Teď už se těším na odpočinkový den. Jsou tady dny, kdy opravdu zápolím s navigací a jiné, kdy se mi vede v navigaci celkem dobře. Myslím, že tady na Dakaru zatím odvádím slušnou práci. Líbí se mi, jaký je tady o rally mimořádný zájem a kolik lidí nás přichází povzbudit k trati. To je fantazie." 
Osmý v etapě Marc Coma:  „Na začátku jsem měl malou havárii, nic důležitého. Mám štěstí. Ale to neznamená, jsem se necítil na začátku etapy pohodlně. Pak byla také trochu ošidná navigace. Ztratil jsem nějaký čas hledáním way-pointu, ale nebylo to nic dramatického. Nakonec jsem celý den jel společně s Joanem, to je naše hra. Nyní máme před sebou den odpočinku. Bude to perfektní pro motorku i pro mé tělo. Trochu si odpočinu, a pak se samozřejmě připravím na maratónskou etapu. Víme, jak moc bude těžká, hlavně kvůli nadmořské výšce, bez mechaniků a bez náhradních dílů.“
Slovák Štefan Svitko (KTM), v 6. etapě pátý, celkově osmý: „Dnes se mi závodilo dobře, celý čas jsem jezdil s Helderem Rodriguesem a Paulem Goncalvesem. Čtyřicet kilometrů před cílem mi ujeli v prašném úseku s pískem feš-feš. Mel jsem lehčí pád, ale motorka vypadá v pořádku. V sobotu se konečně vyspíme, odpočineme si a jedeme dál."    

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist