Dakar 2009 - 12 a 13 etapa

Včera se po zrušení speciálu jezdci jen přesouvali, dnešní dvanáctá etapa opět závodníkům dala zabrat, pořadatel celé startovní pole opět nahnal do písečných dun. Třináctka zase byla ve znamení rychlých kamenitých cest.

Etapa 12: Fiambala - La Rioja

I dnešní etapa se zkracovala, důvodem byla dosud neprozkoumaná archeologická naleziště na trase závodu. Závodníky na trati také sužoval déšť. Ve speciálu zvítězil Cyril Despres, ale Marc Coma dojel druhý a v pohodě si kontruluje celkové vítězství. Na třetím místě překvapivě dorazil Farres Guella ze Španělska na KTM. Martin Macek dojel i přes zraněnou ruku na výborném 19. místě, 6 minut za ním Ivo Jakeš na 23 místě, následoval Jan Froněk na 33. místě a David Pabiška na 44. místě. Pepa Macháček v quadech jede na jistotu celkového vítězství a dnes dojel druhý, Olin Bražina dojel pátý.


Do cíle závodu zbývají poslední dva dny, ale pouze poslední etapa. Ta zavede závodníky z Cordoby do Buenos Aires. Jedná se o jednu z nejdelších etap závodu dlouhou celkem 792 km z čehož však bude speciální měřený úsek tvořit pouze 227 km. Žádné modifikace trasy ze strany pořadatele zatím nejsou známé. 18.1.2009 všichni co zdolali nástrahy závodu slavnostně přejedou cílovou rampu na Náměstí Republiky v Buenos Aires.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist