Co řekli jezdci Hondy před startem Dakaru?

Už jen pár dnů zbývá do startu Rally Dakar v Saúdské Arábii, která začíná 31. prosince krátkým prologem a pokračuje 14 etapami od pláží Rudého moře po písky Arabského zálivu v Dammámu. Na účastníky tentokrát čeká 8549 kilometrů, z nichž bude 4706 měřených. Jezdci favorizovaného týmu Monster Energy Honda se ještě stačili před odletem svěřit se svými posledními myšlenkami. 
 

Američan Ricky Brabec, startovní číslo 2: „Na přípravě pro Rally Dakar 2023 jsme pracovali opravdu tvrdě a zaměřili jsme se na navigaci, rychlost a fyzičku. V roce 2020 jsme vyhráli Dakar, nejen já, ale i Honda. Máme docela dost sebevědomí, protože jsme to téměř dokázali i v roce 2019 a v roce 2021 jsme vyhráli opět. Soustředíme se nyní na to, abychom znovu dosáhli na konečné první místo, důvěra tam je, ale klíčová je příprava a zůstat zdravý. Vypadá to, že trasa 2023 má něco společného s rokem 2020, může být víceméně podobná, myslím tím, že vede podél pobřeží – což je oblast, která mi v roce 2020 hodně vyhovovala a také pomohla, protože tam bylo hodně skal a vůbec nerovný terén. Takže se těším na další dlouhé etapy ve stejném regionu a doufám, že se nám podaří vyhnout se chybám tak, abychom se dostali vítězně do cíle. Jako na vítěze Dakaru na mě možná není tak velký tlak, dobře si ještě vzpomínám, jak jsem tam už jako první v cíli na závěrečné rampě stál. Ale jak vždy říkám, rally je vždy komplikovaná hra s tolika proměnnými, že až do poslední míle je možné všechno. Takže zůstaňme soustředění a udělejme vše pro ten nejlepší výsledek."

Francouz Adrien Van Beveren, startovní číslo 42:                                                                     „Příprava na Rally Dakar 2023 proběhla opravdu dobře a jsem velmi rád, že se mohu připojit k týmu Monster Energy Honda. Byla to úžasná příprava, motocykl Honda CRF 450 Rally je neuvěřitelný, cítím se na motorce velmi pohodlně. Kdybych měl k popisu našeho motocyklu použít pouze tři slova, řekl bych, že je pohodlný, stabilní a rychlý! Vstoupit do rally týmu Honda Racing je v mé kariéře velká šance a cítím se opravdu šťastný. Je to privilegium mít přístup do tohoto světa a počítat se všemi odbornými znalostmi Hondy a jejího oficiálního týmu. Mít v rukou tovární bajk a mít kolem sebe všechny ty lidi z Japonska, kteří spolupracují na vývoji motorky, je splněný sen! Vím, že tohle je motorka stvořená k vítězství. Co se týče nadcházejícího závodu, nemohu se už dočkat startu, ale zároveň stojím oběma nohama pevně na zemi. Bude to moje osmá Rally Dakar a vím, že je čas posunout se na žebříčku ještě víc dopředu. Skončil jsem tam dvakrát čtvrtý a jdu do toho, abych tuto bolanci ještě vylepšil. Motivace je vysoká – zvláště po mém vítězství v posledním závodě v Andalusii se cítím plně integrován do týmu. Takže se nemůžu dočkat, až to v Saúdské Arábii začne!"

Chilan José Ignacio Cornejo, startovní číslo 11
„Jsem spokojený s přípravou na Dakar 2023, protože jsme všichni udělali maximum, abychom to zvládli a dosáhli plného potenciálu. Vím, že se vracíme do Saúdské Arábie v nejlepší možné formě. A to nemluvím jen za sebe, ale i za celý tým. Pokud jde o moje cíle, vzpomínám si na závod v roce 2021, kde mi to šlo opravdu dobře a kdy jsem viděl, že vítězství na Rally Dakar mám na dosah. To bych chtěl přinejmenším zopakovat a na tom budu tvrdě pracovat. A abychom ten obtížný závod byli schopni zase vyhrát. To je cíl, který máme jako tým i individuálně. Není to jen cíl, ale také sen, který věřím, že se nám podaří splnit. Tým Monster Energy Honda je na správné cestě znovu vyhrát Dakar. Všichni tvrdě pracujeme – jezdci, mechanici, manažeři, všichni v týmu dělají, co mohou. Je skvělé to vědět."

Chilan Pablo Quintanilla , startovní číslo 7
„Rally Dakar 2023 je za dveřmi a po všech intenzivních přípravách, které jsme v posledních měsících absolvovali, se cítím docela dobře. Jsem velmi spokojený s veškerou odvedenou prací, v každém směru. Měl jsem na konci sezóny havárii na Marocké rally, která měla určité důsledky na mé zdraví, proto jsem nemohl závodit na Andaluské rally. Ale nyní se cítím fyzicky plně zotavený. Potřeboval jsem hodně odpočinku a fyzioterapie, ale teď jsem v tak dobré formě, abych mohl odstartovat do svého dalšího Dakaru. Věřím si, mám velké zkušenosti s tímto závodem, během 10 ročníků Dakaru se toho hodně naučíte. Naposledy jsem byl celkově druhý a teď se těším, až budu znovu bojovat o titul. Vím, že to mohu dokázat a vím, že to není jen sen. Každopádně soutěž bude opět na té nejvyšší úrovni a je tu pár skvělých jezdců, kteří by mohli vyhrát. Pro motocykl Honda CRF 450 Rally bylo navrženo speciální nastavení pro závody v poušti, má teď parádní rovnováhu mezi výkonem, pohodlím a bezpečností. “

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist