Chaos, vyplavený bivak, zrušená 9. etapa

Obavy, které děsily účastníky Rally Dakar už od loňska, se staly skutečností i letos. Na trase mezi bolivijským městem Tupiza a argentinskou Saltou jsou rozsáhlé záplavy, byl stržen jeden z hlavních mostů. Pondělní devátá etapa tak byla kompletně zrušena a celá dakarská kolona se zřejmě přesune přímo do Argentiny.

„Bivak v Tupize je vyplaven - tudíž provizorní bivak vzniká na silnici před Tupizou. Organizátor určil bivakování na silnici, kolona přes dva kilometry ale silnici ucpala. Chaos, většina věcí do teď nefungovala. Nikdo neví, co bude dál. Jediná jistá věc je ta, že pondělní etapa se zrušila," napsal včera na sociální sítě mediální manažer českého týmu BARTH Racing přímo z Bolívie.

Organizátoři aktuálně navrhují novou objízdnou trasu, spíš tedy alternativní cestu pro přesun kompletního konvoje účastníků do Argentiny.  Závodníci tak přišli o pondělí etapu dlouhou celkem 754 kilometrů, včetně 242 km dlouhé rychlostní zkoušky se startem v bolivijské Tupize a cílem v argentinské Saltě. Navíc se očekávají další bouřky, což může přinést další záplavy. „Nebudeme podstupovat žádné riziko,“ potvrdil sportovní ředitel a pětinásobný vítěz Dakaru v kategorii motocyklů Španěl Marc Coma.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist