Závěrečný díl UFO Enduro Cross-country

O víkendu 21. a 22.7. se uskutečnil v Bozkově u Semil třetí, závěrečný díl „volného“ seriálu v Cross-country, který v letošním roce pořádá Enduro team Luky. Jedná se o tři dvoudenní závody s názvem seriálu UFO Enduro Cross-country.

Díky obrovské práci bozkovských pořadatelů se podařilo uspořádat závod, který se původně měl jet v Šumperku. Těm, kdo nemají zkušenosti s pořádáním takových to akcí se může zdát měsíční lhůta na zajištění všech podmínek potřebných pro pořádání závodu jako dostatečná, ale ve skutečnosti se jednalo o doslova „šibeniční termín“ a všem pořadatelům (jenom maršálů bylo na trati téměř 40) patří za jejich práci veliký dík. Největší odměnou jim určitě byla účast více než 160 jezdců v sobotním závodě a téměř stovka startujících v neděli.




Základem trati závodu byl motokrosový okruh u Bozkova, na který navazovalo dalších cca 7 kilometrů cest a hlavně „necest“, kde nechyběly sjezdy, výjezdy, úvozy a třešničkou na dortu bylo bahýnko, ze kterého se po nočním dešti stala pro některé jezdce docela velká noční můra.







Sobotní závod se jel za velkého tepla a v pravé poledne bylo na startu bylo přes 160 jezdců, kteří startovali v obvyklých 3 hlavních vlnách. V tomto počasí byl jediným problémem na trati všudypřítomný prach, který i přes čerstvě pofukující vítr dost komplikoval jízdu v závěsu.


V závodě tentokrát slavil vítězství v absolutní klasifikaci Radek Pabiška, který zvítězil s náskokem pouhých 2 vteřin před Martinem Chlupáčem. „Štiky“ závodů v Košťálově Lukášové Sedláček a Kroupa měli tentokrát ztíženou pozici, kdy Sedláček startoval s „dvěpade“ až ve druhé vlně a Kroupa musel v průběhu závodu opravovat motocykl.


Nedělní závod měl díky vydatnému nočnímu dešti výrazně jiný scénář a rozbahněná trať připravila řadě slabších jezdců dost tvrdé podmínky. Zvláště pak bahýnka pod motokrosovou tratí se stala pro některé jezdce „bezednou pastí“, jak je vidět na fotografiích.
Pro ostřílené závodníky však ani bláto nemůže být vážným problémem, a tak se opět na špici závodu tvrdě bojovalo o absolutní prvenství. Tím šťastnějším, ze souboje mezi sobotním vítězem Radkem Pabiškou a Lukášem Sedláčkem, byl tentokrát Sedláček, který zvítězil v absolutní klasifikaci opět s minimálním rozdílem 12 sekund.





Závěrečné zhodnocení celého seriálu samotnými jezdci je veskrze kladné, což dokazuje vysoká účast v posledních dvou závodech. Takový zájem je jistě i pro pořadatele povzbuzením pro přípravu dalšího ročníku, ve kterém budou pravděpodobně připraveny některé změny v organizaci závodů tak , aby tento seriál byl pro jezdce ještě atraktivnější.





Vítězi celého seriálu se v jednotlivých kategoriích stali tito jezdci:

Třída do 85 ccm 2T + 125 ccm 4T – Vladimír Duchoslav
Třída do 125 ccm 2T – Lukáš Hádek
Třída do 450 ccm – Lukáš Kroupa
Třída přes 450 ccm – Lubomír Faik Kompletní výsledkový servis ze závodů v Bozkově je možné stáhnout zde:
Výsledky UFO CC Bozkov - 21.7.2007
Výsledky UFO CC Bozkov - 22.7.2007
Konečné pořadí UFO CC Rozsáhlá fotogalerie je na www.obecbozkov.cz

Informace o redaktorovi

Pavel Vetlý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist