Suverénní Karel „Karlos“ Scheder

O víkendu 10. a 11. května se na známém trati v Košťálově uskutečnil 1. podnik seriálu volných závodů jednotlivců na 120 minut pro hobby jezdce, a jezdce s licencí. Na výborně připravené trati v místních kamenolomu se sešla početná skupina 230 vyznavačů endura ze všech koutů republiky. Závodu se zúčastnili, jak úplní amatéři, tak i reprezentanti endura.

V sobotu i v neděli se jely vždy dvě jízdy v několika vlnách hobby a licencovaných jezdců. První vyrazili na členitou trať hobby jezdci, kteří si, v prachu kamenolomu, nedarovali ani metr. Početná divácká kulisa se, za slunného počasí, výborně bavila. Po hobby jezdcích jeli svých 120 minut jezdci s licencí. Sobotní start nejlépe vyšel juniorovi Milanovi Engelovi (KTM), následovaný mladým Lukášem Kroupou (oba startující za Motoklub Jiřetín, KTM),
až za nimi jel zkušený Karel „Karlos“ Scheder (Husaberg). Na startu se také objevil Dakarem ošlehaný David Pabiška (KTM), a „veterán“ Lubomír Vojkůvka. Velmi brzy se dostal do čela Karlos Scheder, postupně zvyšoval náskok, a vítězství si již nedal vzít. Na druhém místě, v hustém prachu, dokončil Milan Engel , a třetí Lubomír Vojkůvka. Výborné sedmé místo si vybojoval mladý talent Lukáš Hádek (KTM) z nedalekého Motosportu Bozkov.
V neděli se opět závodilo za krásného počasí, a jezdci všech kategorií bojovali s členitou prašnou tratí. V kategorii licencovaných jezdců si triumf zopakoval Karel Scheder, druhou pozici obhájil Milan Engel, a třetí skončil junior Lukáš Kroupa. Bozkovský Lukáš Hádek si i jedno místo pohoršil, a projel cílem na pěkném 8. místě.
Enduro soutěž Cross Country v Košťálově se povedla, za což patří velké dík Enduro klubu Semily. Početná divácká kulisa viděla dramatické souboje. Velký počet přihlášených jezdců obou kategorií dokázali, že enduro je stále velmi populární.

Další podnik 4-dílného seriálu UFO Enduro Country Cross se pojede 7. – 8. června v Chříči, dále 6. – 7. září v Sedlčanech, a poslední závod se uskuteční 11. – 12. října v Bozkově.

Sobota – licencovaní jezdci

1. Karel Scheder
2. Milan Engel
3. Lubomír Vojkůvka

Neděle – licencovaní jezdci

1. Karel Scheder
2. Milan Engel
3. Lukáš Kroupa

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist