První pád Davida Pabišky přišel v maratonu

Druhá maratonská etapa byla zcela odlišná od té první. Na závodníky včera místo vysoké nadmořské výšky čekaly velmi těžké podmínky v údolí Fiambaly. Teploty se pohybovaly kolem 50 stupňů a mnoho závodníků mělo s touto etapou velké problémy, někteří museli dokonce odstoupit. Desátá etapa začínala u hezkého argentinské města Belén a po noci v maratonském bivaku se závodníci dostali do města La Rioja.

Zbývající jezdec Barth Racingu David Pabiška byl podle neoficiálních výsledků po druhé části maratonské etapy na 26. místě a v celkovém pořadí na 29. místě. Ovšem na výsledek se nechce vázat, důležité je pro něho jet dál. „Bylo to úplně odlišné, protože jezdci dostali možnost opravit si motorky. Na jednu stránku mě to mrzí, že to neudělali jako před tím, samozřejmě kdybych měl problém já, tak mě to bude štvát“, popisuje další odlišnost v druhé maratonské etapě.

V přistaveném kamionu byly prostředky k opravám motorek. Pokud by tato možnost nebyla možná, byly by podle jeho slov výsledky asi hodně odlišné. Spousta jezdců tedy nemusela jet tolik hlavou, protože věděla, že je čeká provizorní servis. David to zvládl bez problémů.

„V údolí Fiambaly je to vždy velmi těžké. Je potřeba pořád jet, aby na závodníka alespoň trošku foukalo“, popsal podmínky David Pabiška. Tím, že tento úsek zná, si však přivodil problém v hlavě, protože věděl, jak těžké podmínky tam budou. Navíc ví, že jeho koleno není v optimální stavu. K tomu se přidal první pád. Díky nastaveným vidlicím na písek měl problém na šotolině, ale byl to lehký pád a David i motorka jsou v pořádku. „Jezdecky to nebylo optimální, ale jsme v cíli a jedeme dál“, dodal k hodnocení etapy. I když si sáhnul během maratonské etapy na dno fyzických sil, cítí se dobře. V jedenácté etapě, která se jede dnes bez neutralizace, tedy bez možnosti odpočinku, čeká na závodníky přes 400 závodních kilometrů. Teploty mají být opět velmi vysoké. Na trati se objeví feš feš zóny, tedy velmi drobný písek a konec by měl být hodně technický.

 

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist