MR Cross Country Olszyna (Polsko) – Toman a Rudolf na vítězné notě

V polské Olzsyně se jel čtvrtý podnik MR Cross Country, poháru nelicenčních jezdců Shell Adventure Cup a otevřený seriál čtyřkolek. Závodilo se na tradiční trati, která je hojně využívána off-roadovými příznivci na dvou i čtyřech kolech.Trať je velmi specifická v tom, že v okolí startu je prachu na lopaty, a o několik kilometrů dále je divácky atraktivní potok „bezedný Zbyšek“, kde je pro změnu bláta po kolena. Na sedmnácti minutové okruhy vyrazilo v sobotu 211 závodníků, o něco méně v neděli.

Při neúčasti dvojice Karel Scheder (zraněný)/Michal Kadleček (termínová kolize
s MR motokrosu v Šumperku) se největší šance na vítězství dávala duu Michal Rudolf/Radek Toman. Papírové předpoklady se vyplnily a dvojice reprezentantů vyhrála v sobotu, i v neděli.
Michal Rudolf (Husaberg) a Radek Toman (KTM), startující za tým Betong Haruda, zvládli nejlépe nástrahy blátivého terénu „bezedného Zbyšku“ a nedalekého prašného výjezdu.
Za nimi skončili týmoví kolegové z Betongu Hruda Dominik Hrabský a rychlý „Šípák“ Robert Šíp. Stejnou porci 9. odjetých kol, a třetí místo obsadila další dvojice reprezentantů Tomáš Loukota (KTM) a jezdec Stříbrné vázy Lukáš Sedláček (KTM).
V neděli na stříbrný stupínek vystoupili borci Motoklubu Chrastava Pavel Dvořák/Zdeněk Šourek, a o jednu pozici si pohoršili Hrabský/Šíp.
Výbornou formu si do Olszyny přivezl Lubomír Vojkůvka (HM-Honda), a proháněl mnohem mladší soupeře. „Pan jezdec“ Vojta dokazuje, že enduro se nezapomíná, a projížděl krkolomné terény s nebývalou lehkostí. V sobotu skončili, s parťákem Svatoplukem Broučkem, ještě druzí, v neděli již nenalezli konkurenty , a vyhráli.
Pohár nelicenčních jezdců nebyl tentokrát tak obsazený, jako jarní závod ve Chříči.
Většina jezdců si poradila s blátivým korytem a prašným výjezdem, a někteří efektivními průjezdy napodobili jezdce Mistrovství republiky.
Pole závodníků čtyřkolek také nebylo početné, ovšem průjezdy „bezedného Zbyšku“, podpořený velkou diváckou kulisou, byly ještě efektnější. Nejrychlejší koryto skákali,
avšak jezdec na pracovní čtyřkolce zapadl do bezedného koryta, a kolega ho férově vytáhl svým navijákem.

Polský areál off-road sportů opět nezklamal, a pořadatelé skvěle připravili členitý, sedm kilometrů dlouhý okruh, kde se střídaly všechny povrchy.

Další podnik, největšího offroad seriálu ve střední Evropě, se pojede 19. – 20. července
buď v Milovicích nebo v Bělé pod Bezdězem.

Výsledky 1. dne třídy XC 1
1. Michal Rudolf/Radek Toman Husaberg Betong Haruda team 2
2. Dominik Hrabský/Robert Šíp Gas Gas Betong Haruda team 1
3. Tomáš Loukota/Lukáš Sedláček KTMEnc Racing CZ


Výsledky 2. dne třídy XC 2
1. Michal Rudolf/Radek Toman Husaberg Betong Haruda team 2
2. Pavel Dvořák/Zdeněk Šourek KTM Motoklub Chrastava
3. Dominik Hrabský/Robert Šíp Gas Gas Betong Haruda team 1

Informace o redaktorovi

Roman Kalkus - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist