Motokros a Enduro na Cechu

Motocyklového nadšence určitě nadchne následující zpráva o vzniku nového areálu a srdíčko "bahňáka" doslova zaplesá radostí. Bývalý vojenský prostor Cech nedaleko obcí Drmoul a Trstěnice u Mariánských lázní, byl v posledních letech po odchodu armády dosti zanedbávaný. Jen občas se zde jel nějaký amatérský off-road závod a jednou ročně maraton. O to více potěšující je, že na Cechu vznikla nová motokrosová trať.

Stalo se něco, co už je v dnešní době téměř nemožné. Našla se parta motocyklových nadšenců, kteří mají zkušenosti s plochou dráhou v Mariánských lázních a hned byl na světě nový areál. Tedy slovo "hned" není moc na místě, je vidět spousta odvedené práce a nekonečné hodiny v zimě, vedru, dešti i prachu. Ale stálo to za to.
První červencovou sobotu se tu jel závod o Trstěnický pohár a byl velice povedený, a i když docela vydatně pršelo. Obavy, že se nově navezené překážky promění ve spoustu bahna, se naštěstí nenaplnily. Prostě vše bylo jak má a hoši zvládli vše na jedničku jako kdyby to každý z nich dělal již nejméně 10 let.
Další příjemnou skutečností je, že motokrosem to nekončí a již za pár dní se zde pojede cross country. Přesně to bude v sobotu 21.7. A další oživení pro nadšence? Ano, závod pibiků a dirtbiků. Takže pánové, já smekám a jako zástupce AMK Planá nabízím i pomocnou ruku při přípravě dalších akcí.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist