Mikulášský závod cross country

V Mikulášskou sobotu se konal na písečné trati jižně od Strakonic poslední závod ESSOX ADT Endurance cupu.

Kapitoly článku

Počasí se nakonec po ranním dešti vytáhlo, takže účast jezdců i diváků byla hojná. Byly připraveny dvě tratě pro hobíky a profi jezdce. Na obou tratích nechyběly zajímavé a náročné pasáže. Před cílem nechyběl dlouhý výjezd, který byl divácky opravdu atraktivní.

Hobby

Kategorie je určená opravdu pro každého enduráka, takže jsme na startu mohli vidět třeba dva veterány čz. I na takto starých strojích jezdci předvedli úžasný výkon a nechali za sebou nejednoho jezdce na podstatně modernější technice.
Hned v první zatáčce po startu došlo k pádu, který se naštěstí obešel bez zranění a jezdec mohl pokračovat. Písečná trať pak trestala každou nepozornost. Ke konci třičtvrtěhodinového závodu byl na jezdcích znát úbytek sil. V závěrečném výjezdu tak nebyla nouze o dramatické okamžiky, kdy na hraně leželo i několik motorek. Těsně před cílem pak jezdce čekal přejezd klád.

Výsledky kategorie hobby:

Profi

Profíci odstartovali do hodinového závodu podstatně agresivněji a hned na startu se bojovalo o každý metr. To se nakonec ukázalo jako rozhodující. Po několika zatáčkách následovala úzká technická pasáž s prudkým sjezdem a výjezdem. Tam došlo k pádu a celé startovní pole až na několik prvních jezdců muselo čekat ve „frontě“.
Náskok přední skupiny se už pak těžko doháněl. Ani u „profíků se výjezd neobešel bez pádů zejména na začátku, kdy do prudkého kopce najížděli bez rozjezdu. Nakonec byla zatáčka před výjezdem prodloužena a padalo se opět až na konci.
Jednomu z jezdců se pak podařil husarský kousek, když na své dvoutaktní kawasaki dojel poslední dvě kola bez použití ulomené spojkové páčky.

Výsledky kategorie profi:
Celkově na závodech vládla příjemná atmosféra a velká pochvala patří i pořadatelům. Jezdci i diváci se pak večer přesunuli do Rabí, kde byl v hotelu Atawa připraven raut s promítáním fotek a videí z uplynulé sezony. Chybět nemohla ani živá kapela.

Více informací najdete na stránkách pořadatele ADT ATV&MOTO Shop Horažďovice www.atvamoto.cz

Díky samozřejmě patří i partnerům celého podniku:

Informace o redaktorovi

Matěj Oliva - (Odebírat články autora)
Vašek Maleček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist