Jaké bylo enduro v Opařanech?

Po dvouleté přestávce se v půlce srna jelo Opařanské enduro, které si myslím, že endurákům není potřeba nijak zvlášť představovat.

Start a cíl soutěže se nacházely na Opařanské střelnici. Okruh měřil cca 75 km, což je vzhledem k problematice pořádání takovýchto soutěží celkem dost. Jely se dva měřené testy. Cross test, který se jel jako první na Kozínské louce, měl něco kolem čtyř minut. Enduro test byl téměř na konci kola. A dal všem pořádně zabrat… Bylo pěkné blátíčko a kdo zná trať v Božeticích, tak ví, jak to tam vypadá, když zaprší.. A taky že pršelo. Po celou dobu závodu bylo počasí pravé endurové.. Chvíli pršelo, chvíli svítilo sluníčko..
Něco málo k účasti… Na start se postavilo 150 jezdců včetně jezdců ze Slovenska a Slovinska.

A teď k mému výkonu.. Startovaly jsme s holkama něco okolo třičtvrtě na deset. Což mi celkem vyhovovalo, protože jsem se stihla zkoncentrovat z pátečního večírku.. :o) Asi po půl hodince jízdy jsem dorazila na cross test, který byl po ránu ještě pěkně oslizlý.. Taktika byla jet opatrně a hlavně nepadat a to vyšlo.. Čas taky nebyl úplně špatný (po srovnání časů s mým týmovým kolegou Jiříkem z Dr.Ku jsem byla spokojená) Do první časovky jsem měla najeto asi deset minut. A pak znova hurá na trať, ta vedla převážně po polních cestách.. Pak následoval oblíbený senožatský sjezd – no problem! A pak přišlo moje nejoblíbenější místo z celé trati.. Kaňonek a kaskádky.. Asi po třičtvrtě hodiny jízdy jsem dorazila na enduro test do Božetic. Ten se v prvním kole neměřil, tak jsem si to objela v klídečku, abych věděla, kde co je. Pak už jen krátký přejezd do cíle. A měla jsem za sebou půlku závodu.. (Holky totiž jely jen dvě kola)
Druhé kolo probíhalo ve stejném duchu, akorát jsem se víc trápila. Síly ubývaly, někde jsem musela trochu potlačit, párkrát zvednout motorku atd.. Časy na testech jsem si ale zlepšila a z toho jsem měla radost. Ve finále z toho bylo první místečko v kategorii ženy (a to jsem dostala penalizaci 5 min – nezastavení na stopce)  Musím ještě pochválit mojí sestřenici Barču Cihlářovou, která zvládla obě dvě kola. Je to bojovnice!!!
Snad se všem závody líbily a užili si to stejně jako já. Enduru zdar!
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist