V Erzbergu slavil Brit Graham Jarvis

Vítězem devatenáctého ročníku Red Bull Hare Scramble se stal uplynulou neděli v rakouském Erzbergu britský jezdec Graham Jarvis, jenž si v mokrém a v jednom prologu dokonce sněhovém závodu dokázal zajet pro svůj vůbec první triumf v tomto prestižním podniku.

Kapitoly článku

Graham Jarvis byl ještě donedávna považován za jezdce, který má v soutěži Red Bull Hare Scramble pořádnou smůlu, protože tento podnik Britovi neskutečně dlouho odolával. Například loni projel cílem první, ale protože předtím minul kontrolní stanoviště, sen o vítězství se mu rázem rozplynul. Letošní závod provázela nepřízeň počasí a každého z jezdců stál hodně sil. Do cíle se tak dostali opravdu ti nejlepší z nejlepších.

Devatenáctý ročník Erzberg rodea (30.května až 2.června 2013) už Graham Jarvis zasloužně vyhrál a v cíli na něm byla vidět obrovská úleva. „Navzdory počasí nemůžu uvěřit, jak hladce se pro mě tento závod vyvíjel,“ prozradil Jarvis. „Podařil se mi dobrý úvod přímo ze dna lomu a pak už jsem předjížděl jednoho jezdce za druhým až jsem se dostal do vedení. Jsem neuvěřitelně šťastný, že jsem tu konečně vyhrál.“

Na druhém místě skončil Andreas Lettenbichler, který si loni taky prožil svoje, když minul kontrolní stanoviště. Třetí místo obsadil Jarvisův týmový kolega Alfredo Gomez, jemuž se podařilo porazit loňského vítěze Jonny Walkera. Celkově čtvrtý Walker hned na začátku málem utopil motorku, ale nakonec svedl ohromnou bitvu o poslední pozici na stupních vítězů.
Do nejtěžšího jednodenního závodu jednotlivců Red Bull Hare Scramble se registrovalo celkem tisíc pět set závodníků. Do nedělního závodu se jich kvalifikovalo pět set nejlepších a cíle dosáhlo jen čtrnáct z nich.
V první stovce byl nejlepším z českých jezdců třicátý #165 Roman Körber a šedesátý #37 Lukáš Petrželka.

Red Bull Hare Scramble 2013:

1 - Graham Jarvis - GBR - Husaberg
2 - Andreas Lettenbichler - GER - Husqvarna
3 - Alfredo Gomez Cantero - ESP - Husaberg
4 - Jonny Walker - GBR - KTM
5 - Ben Hemingway - GBR - Beta
6 - Dougie Lampkin - GBR - GasGas
7 - Taichi Tanaka - JPN - KTM
8 - Ivan Cervantes - ESP - KTM
9 - Alex Van Den Broek - NED - KTM
10 - Pierre Pallut - FRA - KTM
11 - Wade Young - RSA - Husaberg
12 - Lee Sampson - GBR - KTM
13 - Dan Hemingway - GBR - Beta
14 - Philipp Scholz - GER - KTM

Video: Start Dougie Lampkin


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Milan Zajíc - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist