Už tento týden Erzberg rodeo 2019

Velkolepý sportovní event nedaleko českých hranic ( 250 km z ČB, 400 km z Prahy) startuje už ve čtvrtek 30. května v rakouském Eisenerzu. Dominantními barvami budou oranžová a modrobílá ( barvy místního výrobce motocyklů a limonád), jako vždy, a o další tóny se  postará počasí, které je zde nevyzpytatelné, jak se na Alpy sluší a patří…

Kapitoly článku

Čtvrtek je zasvěcen závodu „Rocket ride“ - divácky atraktivnímu výjezdu přes čtyři patra zdejšího lomu, vše v komfortní vzdálenosti od centra soutěže, přehledné a působivé. Pátek a sobota pak patří pokusům kvalifikovat se v prologu do nedělního hlavního závodu, do nichž se zapojí většina z přihlášených více než 1750 účastníků. Plus doprovodné akce, v nich že angažují sportovci a týmy podporované salcburským výrobcem energetických drinků, nuda tedy rozhodně nehrozí.

A v neděli bude to pravé peklo – během čtyřhodinového limitu se 500 nejrychlejších pokusí zdolat trať postavenou tak, aby dala zabrat i nejlepším z nejlepších. Nahoru, dolů, po vrstevnici, přes kameny a strže, bahnem, sutí, prachem…tudy povede cesta do finiše pro těch pár vyvolených, jimž se podaří projet pod cílovou branou.

Stejně jako každý rok bude i letos na startu několik českých závodníků, můžeme se vsadit, zda se i letos povede některému z nich absolvovat celou trať…největší šance se v tomto směru přisuzují Davidu Cypriánovi, bez šance na slušný výsledek není ani Vašek Nedvěd, kterého si loni vybrali němečtí pořadatelé do prestižního Getzen rodea.

Nejlepší divácký zážitek je samozřejmě na místě samém, ale pokud se vám nechce z (lednička za rohem a přehled o celém dění na trati má také něco do sebe…). Takže: rakouské Erzberg rodeo - 30.5. – 2.6. 2019!

Poznámka: Fotogalerie je z roku 2018.

Informace o redaktorovi

Marek Vincík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist