Taddy Blazusiak se znovu upsal KTM

Polák Taddy Blazusiak, asi nejpopulárnější a nejúspěšnější jezdec extrémního endura na světě, podepsal novou smlouvu s KTM. Na strojích rakouské fabriky tak bude pokračovat také v sezonách 2015 a 2016, samozřejmě s plnou tovární podporou.

Třicetiletý Polák dosáhl v posledních letech skvělých úspěchů v seriálech Extreme Enduro, SuperEnduro a Endurocross. Na světovou scénu se prodral v roce 2006 na nesmírně obtížném Erzberg Rodeu v Rakousku. Tehdy tam překvapivě vyhrál prolog, a tak za ním zástupci KTM přišli a půjčili mu „pořádný“ motocykl pro finálový závod Red Bull Hare Scramble. A Blazusiak zvítězil opět, což mu zajistilo místo v továrním týmu pro závody Extreme Endura. Erzberg Rodeo pak vyhrál ještě čtyřikrát. Blazusiak později obrátil svou pozornost na halová endura a stal se v této tehdy mladé disciplíně dominantním jezdcem jak v USA, tak v Evropě. Získal také pět světových titulů v řadě v seriálu SuperEnduro World Championships a stejný počet celkových triumfů si připsal také v AMA EnduroCross Championships. V současnosti závodí na motocyklu KTM 250 EXC-F.
Pit Beirer, šéf motosportu u KTM, je velice potěšen, že Blazusiak zůstane členem „oranžových“ i v dalších letech. „Užili jsme si spolu s Taddym krásných osm let a já jsem rád, že zůstává velmi vzácným členem rodiny KTM,“ uvedl při podpisu smlouvy. „Je to skutečný profesionál a svým impozantním stylem jízdy a vůli po vítězství je už dlouho klíčovou figurou světového endura. Těšíme se, že spolu budeme sdílet další velké úspěchy.“ V únoru si Blazusiak zajistil ve francouzském Tours svůj pátý titul v šampionátu SuperEnduro a teď se připravuje na seriál AMA EnduroCross, který začíná 2. května v Las Vegas a končí v kanadském Ontariu 22. listopadu. „Měl jsem sice podepsaný kontrakt s KTM na celou tuto sezonu, ale jsme pochopitelně velmi rád, že se mnou počítají i do dalších let. Hodně mne jejich důvěra potěšila. U KTM jsem velmi spokojený. Mám k dispozici tu nejlepší motorku a skvělý tým lidí, se kterým si rozumím. Už se moc těším, až spolu vyhrajeme další tituly.“ 


Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist