Na Erzbergu to žije

Tak jsem tu a musím konstatovat, že je to to opravdu velkej mazec! Dokonce i počásko se umoudřilo a po propršeným pátku si všichni užíváme sluníčka.

Kapitoly článku

Celou cestu z Prahy do Eisenerzu pekelně pršelo, a tak jsem se smířil s tím, že plánovaná projížďka na kátéemkách je v čudu. Se čtvrtou hodinou se však nečekaně mračna roztrhala, déšť ustál a my jsme se s úsměvem na tváři mohli oháknout do krosových hadrů. Pak už nám nic nebránilo osedlat čtyřistapadesátkové „éxcéčka“ a vyrazit vyzkoušet si, jak to na Erzbergu chutná. Je fakt, že se s námi průvodce vůbec nemazlil a protáhl nás neskutečnýma výjezdama a sjezdama, až se mi kolikrát tajil dech. 
Ve čtvrtek proběhla premiéra závodu Rocket Ride. Je to něco, jako Chýnovský kopec s tím rozdílem, že tady startuje několik jezdců najednou. Opravdu parádní podívaná nemilosrdných bitev. Vítězem se stal Gilles Dejong, druhý doletěl Andreas Lettenbichler a třetí Chris Birch.
Od rána lítají po kopci jezdci Iron Road Prologu. Každý má dvě šance zajet své maximum, díky kterému se může kvalifikovat do nedělního hlavního závodu. Jedna jízda se jede dnes a druhá zítra. Na startu jsem potkal spoustu kluků z Čech včetně Maria Rybáře. Jeho letošním cílem je umístění do první třicítky, tak držme palce, ať to vyjde! Mimo ostré endura se na kopec šplhají i ty „cestovanější“, které dosahují neskutečných rychlostí. Zaslech jsem, že nějakému šílenci naměřili dokonce 213 km/h… Na trati jsou k vidění i nejrůznější šílenosti, jako překopané „cébero“ s offroadovými pryžemy, simson nebo prapodivné sajdy. Jednu takovou sajdu pilotuje česká posádka.


Vedle prologu se v centru „vesničky“ odehrává Rodeo-X Endurocross. Ty šílené překážky fakt dávají některým závodníkům pořádně do těla. Je to však další šance, jak se dostat do hlavního závodu, když se nepodaří zajet prolog s rozumným časem. Nicméně pneumatiky mega rozměrů nebo ostré šutráky a ostré skoky, které je nutné zdolat, jsou absolutně nesmlouvavé.

To je pro dnešek z Erbergu vše. Jdu se teď mrknout na přehlídku všech účastníků, kteří projíždí městem a dát si jedno kelímkový. A jestli někdo váháte, jestli sem na víkend vyrazit, tak to fakt stojí za to a musím doporučit!


Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist