Erzberg rodeo: za hodinu bylo "vyprodáno"

Neskutečný zájem o start v 19. ročníku populárního Erzberg rodea v Rakousku! Všech 1500 startovních mist bylo zadáno zájemcům z celého světa za méně než hodinu. Další jezdci musejí čekat, až někdo z registrovaných nezaplatí startovné.

Sousední Rakousko bude opět hostit největší "dirt bike festival", a to od čtvrtka 30. května 2013, kdy se jezdci přijedou zapsat, a pak si zařádit na pre race party. Samotné základní jízdy začínají v pátek a pokračují v sobotu. V neděli 2. června pak vyrazí pětistovka kvalifikovaných do hlavní atrakce – 2013 Erzberg rodeo RedBull Hare Scramble. "Jsme opravdu šťastni z toho neustávajícího zájmu o Erzberg rodeo, a to navzdory těžké ekonomické situaci v mnoha zemích světa. Máme přihlášené jezdce z vice států než kdykoli předtím. Naše kancelář jede na plné obrátky, aby se postarala o dotazy všech účastníků závodu a hlavně radí co a jak nováčkům," uvedl šéf závodu Karl Katoch.
Na webu Erzberg rodea se letos stejně jako každý rok registrovaly tisíce entuziastů se zájmem o účast v nejtěžším a unikátním závodu extrémního endura. Web vyloženě nestíhal zájem a několikrát začal kolabovat. Za necelou hodinu ale bylo hotovo a všech 1500 míst bylo zabráno. Šéf administrativy Erzberg rodea Mark Schilling radí, aby se ti, na které se nedostalo, zapsali na tzv. čekací seznam. Vždy se totiž stane, že někdo z přihlášených nezaplatí startovné (má na to 14 dní). Takoví jedinci pak budou nahrazení jezdci ze seznamu čekatelů. “Definitivní přiřazení startovních čísel je přímo spojeno se zaplacením startovného zaregistrovanými jezdci. Proto se opravdu vyplatí na listinu čekajících zapsat. Ne každý to zvládne zaplatit do deadlinu," potvrdil Schilling.
Minulý 18. ročník Erzberg rodea se stal jasným trumfem Britů, když po 100 minutách vyhrál Jonny Walker na KTM před svými krajany Dougie Lampkinem a Benem Hemingwayem a stal se tak novým králem nejtvrdšího jednodenního endura na světě. Neuvěřitelně náročné podmínky štýrského Erzbergu zapříčinily, že do úplného cíle dorazilo pouhých sedm jezdců, a kvůli mlze a špatné viditelnosti byl oficiální limit čtyř hodin v cíli zkrácen. Spolufavorité Brit Graham Jarvis a Němec Andreas Lettenbichler byli diskvalifikováni, neboť se vyhnuli jednomu úseku tratě.  Z našich závodníků byl neoficiálně nejlepší Roman Körber na 41. místě, druhý z našich Honza Baloušek byl klasifikovaný na 71. místě, Tomáš Císař na 75. příčce. Do první stovky se ještě vešel Richard Maršálek, jako 80.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist