Erzberg 2009 na plný pecky

Máme tu sobotu a podle toho to v „nejoffroadovějšímu“ lomu Evropy vypadá. Mraky lidí, stanů, kemprvanů, grilů, stánků s pivken a hlavně mašin se zběsilýma motorkářem. Jak to tak bývá, většina jich je rychlejší v depu než na trati…

Kapitoly článku

Od rána máme parádní počasko a tak si můžeme užívat offroadové radovánky na plný pecky. Má to však i stinné stránky, protože díky tomu je všechno pod jedním prachem. V depu a na komunikačkách probíhá jedna velká párty, všechno co má motor a řidítka nemá chvilku klidu.
V některých případech se vehikly ani nedají nazvat motocyklem nebo čtyrkolkou. Docela s klukama nechápeme, že jsme zatím neviděli žádnej držkopád, protože lítání po zadním je asi tím „nejnudnějším“ akrobatickým prvkem, kterým se borci v depu přemisťují z bodu A do bodu B.
Od rána opět probíhal Iron Road Prolog, ve kterém si jezdci mohli vylepšit čas, kterým se budou kvalifikovat do zítřejšího závodu. Na startu jsem potkal Maria Rybáře, když vyrážel do své druhé kvalifikační jízdy. Se včerejším umístěním byl spokojen a jak se později ukázalo, vyšla mu i jízda druhá, díky které by měl zítra startovat ze druhé řady.
Díky Markovi, který mi půjčil svoje WR, jsem se mohl trošku porozhlídnou po „kopci“ a omrknout trať prologu. Musím říct, že v některých místech letěji borci rychlostí blesku. Mimochodem Mario Rybář říkal, že na své dvoutaktní KTM upaloval v nejrychlejším místě 160 km/h! Podíval jsem se taky na pasáže zejtřejšího závodu. Vážení, fakt si nedovedu představit se tam pustit a ještě k tomu závodit. Zejtra to bude asi hrozivý peklo!
Odpoledne se nám taky představili hlavní želízka v ohni nedělních závodů při Iron Cross Rider Presentaci.
Večer si pak zaskákali „frýstajlisti“ mezi kterými nemohl chybět náš Pilník Petr Pilát.
No a tady dávám do placu pár foteček, které leccos o této povedené akcičce vypovídaji…
Výsledky prologu a dalších závodů najdete zde.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist