MM ČR sajdkár, čtyřkolek a veteránů v Krásné Lípě

V sobotu 28.června uspořádali v Krásné Lípě Mezinárodní mistrovství České republiky sajdkár, čtyřkolek a čtyřkolek třídy veterán. Pořadatelem tohoto podniku byl Motosportklub Málkov v AČR a závodilo se na trati dlouhé 1950 metrů.

Celkem patnáct posádek sajdkár přijelo bojovat o mistrovské body do mezinárodního mistrovství České republiky. Nejlépe si vedla dvojice Lukáš Černý a Radek Musil, kteří si vyjeli zlato, pro stříbro si dojeli Václa Rozehnal s Brunem Kaelinem a bronz získali bratři Vejchodové.
Mezi čtyřkolkáři byl na nejvyšším stupni pódia Zdeněk Poláček, druhý skončil Daniel Picmaus a třetí Němec Manfred Zienecker. Pořádající klub Motosportklub Málkov měl své želízko v ohni ve třídě čtyřkolek veterán, kde kraloval Létající dědek Jarda Faktor, který závod vyhrál. Za ním skončili Jan Rejholec a Luboš Koníček.

Ve třídě motokros veterán si maximum mistrovských bodů odvezl její vítěz Michal Baborovský, body za druhé místo bral Roman Skalka a za třetí Petr Dokoupil.
V sobotu se také jel v Aichwaldu závod německého mistrovství ADAC, kde se dařilo Jakubovi Terešákovi. V sobotní kvalifikaci se dokázal kvalifikovat přímo do závodu z 84 jezdců dvanáctým nejrychlejším časem ve skupině. V nedělních závodech pak dojel pětadvacátý a sedmadvacátý, což je krásný výsledek. Jakub jede na dvoutaktní KTM 125 SX , pětadevadesát ostatních závodníků jede silnější čtyřtaktní čtvrtlitry.

Už tuto sobotu 5.července 2014 zveme všechny příznivce závodění opět na Krásnou Lípu, kde se pojede závod Mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu juniorů 2014. Přijďte se podívat od osmi hodin na tréninky a od třinácti hodina na samotné závody.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist