kawasaki_good_times_tour2




Vespa World Days 2011 začíná

Norský Gjøvik začnou dnes zaplavovat nejznámější skútry světa - italské Vespy. Pořadatelé očekávají příjezd několika tisíc účastníků z nejrůznějších koutů světa na skútrech všech možných barev a kubatur. Předběžně už se registrovalo sto dvacet Vespa klubů z 20 zemi.

Kapitoly článku

Program ve „Vespa vesničce“, kde se bude odehrávat všechno podstatné během celého festivalu, začíná ve čtvrtek 19. května. Na páteční odpoledne je pak naplánován výlet do Lillehammeru, proslulého historickou dřevěnou architekturou a výhledem na jezero Mjøsa. Večer se hosté mohou bavit u vystoupení hudebních skupin a nejrůznějších live-show, nebo navštívit některý z četných barů nebo obchodů pod širým nebem.
Nejpůsobivější okamžik prodlouženého víkendu ale nastane v sobotu dopoledne, až se nekonečný barevný had, vytvořený tisíci starými i novými Vespami, vydá na cestu do 30 km vzdáleného městečka Kapp.
Jestli chcete stihnout alespoň vystoupení kaskadérů na Vespách, které bude součástí sobotního večerního programu, budete si muset pospíšit. Z Prahy je to do Gjøviku skoro patnáct set kilometrů, z toho část cesty se dá absolvovat jedině trajektem. Jako inspirace na cestu třeba poslouží fotogalerie z loňského ročníku Vespa World Days, který se konal v portugalské Fatimě a zúčastnilo se jej více než 6 000 příznivců.


Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):


TOPlist