kawasaki_good_times_tour2




Vespa World Days 2011: Gjøvik Norsko

150 Vespa klubů z dvaceti zemí, více než 1 000 oficiálně registrovaných Vesp a davy fanoušků, kteří přijeli do Gjøviku z celého Norska: to je skandinávský triumf komunity sdružující majitele legendárních italských skútrů.

Kapitoly článku

Do městečka vzdáleného necelých sto kilometrů od Osla začaly první Vespy přijíždět už ve čtvrtek, 19. května. V pátek se už nedočkaví účastníci mohli přidat k hromadnému výletu do Lillehammeru, ale hlavním bod programu nastal v sobotu. V deset hodin dopoledne se na cestu vydaly tisíce skútrů Vespa v nejrůznějších barvách, od prvních poválečných ročníků až po nejnovější modely. Průvod společně absolvoval osmdesát kilometrů za nadšeného přihlížení aplaudujících diváků. Hromadnou vyjížďku zakončilo vystoupení akrobatů na Vespách.
Sobotní večer ozdobený banketem s více než sto padesáti prostřenými stoly patřil živé hudbě, tanci a akrobatickému vystoupení. V průběhu večera byla udělana cena Vespa Trophy nejúspěšnějšímu klubu v soutěži cestovatelů.
Cenu získal klub Vespan e Salam, jehož členové ze San Damiano D’Asti, nedaleko italského Turína ujeli cestou na místo srazu 3 000 km a navštívili 7 států. S organizací soutěže pomáhalo vice než 2 000 dealerů značky Piaggio po celé Evropě, když dávali razítko do cestovní knížky každému Vespa klubu, který se u nich cestou do Gjøviku zastavil.
Historie Vespa srazů sahá až do roku 1953, kdy se pod názvem Euro Vespa poprvé konalo setkání jezdců na populárních italských skútrech. Tento každoročně pořádaný festival byl v roce 2007 přejmenován na Vespa World Days.
V současnosti je pod světovým Vespa klubem registrováno 40 národních Vespa klubů a vice než 700 registrovaných lokálních klubů s celkovým počtem vice než 40 000 členů po celém světě.
Letošní Vespa World Days byly opět nabité zajímavým programem a přivítaly tisíce nadšených účastníků i fascinovaných diváků. O největší rozruch se ale pravděpodobně postaral pár novomanželů z Montemarciana nedaleko Ancony. Ženich s něvěstou si na loňském srazu ve Fatimě naplánovali termín svatby tak, aby jejich svatební cesta vedla právě na Vespa World Days 2011 do Gjøviku.
Příští ročník setkání Vespa World Days bude v roce 2012 hostit britská metropole Londýn.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):


TOPlist