kawasaki_good_times_tour2




V Galerii Vaňkovka v únoru vystavují Harleye

Že už tak dosti motorkářské Brno bude letos žít jednou stopou o něco víc, je díky březnové výstavě Motosalon jasné už dávno. Ovšem menší výstavu motocyklů tam najdete už teď. Ve Vaňkovce si můžete prohlédnout na čtyři desítky zbrusu nových i raritních starých Harley-Davidsonů.

Dlužno říci, že nejde o žádnou akci k Motosalonu, ani o impuls ze strany Harley-Davidsonu, nýbrž čistě o záležitost Galerie Vaňkovka, známého brněnského nákupního centra. Výstava nazvaná Žijeme Harley-Davidson je součástí oslav 15 let od založení Galerie Vaňkovka, která vznikla na místě bývalé továrny rakousko-uherského podnikatele Friedricha Wanniecka, již v centru Brna otevřel již v roce 1865. Takže sám prostor má letos také půlkulatiny - 15 obchodní centrum, 155 budova.

Výstava potrvá do 22. února a nabídne návštěvníkům skoro 40 motocyklů Harley-Davidson různého věku. Tím nejstarším je model 16J z roku 1916 po renovaci, hned za ním je o pouhý rok mladší vojenský stroj, jeden z prvních modelů s třístupňovou převodovkou, kterým byla vybavována americká armáda při svém vstupu do 1. světové války, z druhého světového konfliktu je zase legendární model WLA, tento datovaný 1942. Z roku 1924 potom pochází model FR čili Factory Racer, protože závody ke značce Harley-Davidson vždy patřily.

Poválečná léta reprezentuje třeba Spotster z roku 1952, motocykl, který proslavil Elvis Presley, a pak už se dostáváme k modernější produkci. Chybět nemůže samozřejmě Fat Boy, vystavené jsou dva - ten nejnovější a model z roku 2008, kdy značka slavila 105 let od svého založení, tenhle má výrobní číslo 2, když jednička je v továrním muzeu. Lahůdkou je VRSCX 1300 Screaming Eagle V-Rod, silniční replika závodního dragsteru z roku 2007, a tu nejmodernější produkci reprezentuje elektrický model LiveWire.

O víkendech bude ve Vaňkovce s Harleyi spojený ještě doprovodný program. Tuto sobotu proběhne soutěž v páce v osmi kategoriích (veřejnost i profíci), příští týden se v sobotu zájemci utkají o nejlepší fotku od fotostěny a v neděli budou soutěže s motorkářskou výbavou. Od téhle soboty do konce výstavy se bude závodit na motocyklovém simulátoru, nejlepší jezdec postupuje do mezinárodního kola, kde může vyhrát nového Street Roda.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist