Stuntriding cup 2007

Na letišti Kříženec u Mariánských Lázní se 15.9.2007 setkala skoro celá stuntriderská špička naší republiky. Nechyběli Marek Matoušek, Aleš Polák, Jarda Janovský. Ani kluci z Los Diablos a Marek Černý, který celou akci pořadatelsky zastřešoval, a další kluci, kteří tomuto sportu propadli.

Akce byla jednodenní, s hodně našlapaným programem. Od desáté hodiny ranní začal STUNTRIDING CUP. Závod se skládal z povinných prvků, které zahrnovaly jízdu po předním kole s rozjezdem 60 metrů. Někteří jezdci přejeli startovní čáru po zvednutí zadního kola a byla jim započítáno 0 bodů, ale někteří jezdci jezdili do velké vzdálenosti. Nejdále jsem dojel já, a to rovných 100 metrů, další byl Marek Matoušek cca o 20 metrů méně a třetí Jarda Janovský.







Další disciplínou bylo gumování mezi kužely na čas tam a zpět – započítával se nejlepší čas. Po gumování se jelo na jízdu po předním kole, ale do terče, který byl vzdálen od startovní (zvedací) čáry 30 metrů - rozjezd byl libovolný. Jezdec se musel trefit zadním kolem do terče.





Poté se šlo na jízdu po zadním kole, co nejpomaleji a nejkolměji na 50 metrech. Posledním z povinných prvků bylo kolečko na zadním kole - jeden z nejnáročnějších triků. Nejlépe jej zvládl Mára Masér. A hurá na freestyle - v rozmezí 4 minut musel stuntrider předvést co nejvíce prvků, bavit diváky a hlavně dělat show.










Po odjetí 1. kola byla pauza a jely se sprinty aut, motorek a předvádění tuningových kár. Mezi jednotlivými koly soutěže ještě zařádil Péřák Team ze Zlatých hor, kteří si opět připravili super program. Následovalo 2.kolo STUNTRIDING CUPU, které bylo jen freestylové. Po prvním kole bylo pořadí Matoušek, Polák, Janovský, Černý atd.




Nyní se jelo podle pořadí a to od nejméně bodů do nejvíce. V druhém kole jsem si to rozdal hlavně s Márou Matouškem a konečné pořadí bylo téměř shodné. Vyhrál Marek a v těsném odstupu pouhých 4 bodů jsem skončil já, za mnou Jarda Janovský a na bramborové Marek Černý.





Na závěr akce se ještě rozjezdilo na placku jedno auto. Všichni stuntrideři si pochvalovali závod a to hlavně z toho důvodu, že Marek Černý dokázal během jednoho měsíce dát celou akci dohromady! Snad zase za rok si naši stuntrideři rozdají závod o pohár ve STUNTRIDINGU.

Výsledky nad 550 ccm

Stuntriding Cup 2007
1. místo Marek Matoušek ……..347 bodů
2. místo Aleš Polák …………...343 bodů
3. místo Jarda Janovský ………….274 bodů
4. místo Marek Černý …………….252 bodů
5. místo Radek Šulc …………….110 bodů
6. místo Pavel Beneš ……………...95 bodů
7. místo Jan Chuděj ……………...93 bodů
8. místo Aleš Babka ……………...90 bodů
9. místo Martin Galle ……………...81 bodů
10. místo Jiří Horský ……………...77 bodů


Výsledky do 550 ccm

Stuntriding Cup 2007
1. místo Martin Krátký …….254 bodů
2. místo Ivan Dudašiv ………108 bodů

Informace o redaktorovi

Jan Sommer - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist