kawasaki_good_times_tour2




Street Fighter Weekend 3

Tři dny před touhle akcí jsem souvisle chodíl se zakloněnou hlavou a hypnotizoval ty vodou nacucané mraky, aby odtáhly do víkendu někam pryč. Na Liberecku povodňová kalamita a já jsem silně přemýšlel nad tím, že poprvé za tři roky SFW odložím na jiný termín kvůli počasí. Nakonec mně ale kluci ukecali a nechal jsem to kde to je.

Kapitoly článku

Na místo jsme dorazili kolem sedmé, na place už řádil pan Speciální, takže bez keců rychle vyložit mašinu a něco málo potrénovat dokud je světlo. Na večerní party se v pátek sešlo opravdu nezvykle hodně lidí, ale i tak to proběhlo všechno v klidu a neděly se žádné zvěrstva jako na SFW 2. S ostudou přiznávám, že jsem vytuhnul u ohně kolem jedenácté:(
Ale o to líp! Ráno jsem vstával čistou hlavou, plný sil a odhodlání prohrát se Sporťákem o něco méně než obvykle. Zhruba v deset dopoledne už jsme byli kompletní a čím jsme se SFW dál, tím víc pozoruju, jak se sjíždí už jenom Ultras – tvrdé jádro. Pár nových tváří tu je, ale když si představím účast kaskadérů třeba na SFW 2008, tak nás tam bylo přes dvacet a letos to je možná polovina. Jen aby bylo jasné – nestěžuju si, s těmi Holomky by mně bavila akce i kdyby jsme tam byli čtyři (já + 3 striptérky :p )
Hodně jsem byl zvědavý na výsledky Stoppie, které je tradičně ve Lnářích nejdelší díky kvalitnímu povrchu lnářského letiště. Povrch je tam jako když si utíráte zadek sametem, rovný jak když střelí, a perfektně drží při nástupu. Když už o Stoppie mluvíme, objevil se i Harry Potter – Martin Krátký, který vyprovokoval pana Adama k vrcholnému číslu pro sobotní den. Tak dlouho se hecovali kdo ujede na 30m rozjezdu dál až neustálé prohry deprimovaly Adamse natolik, že se rozhodl spáchat sebevraždu a přehodil to přímo z nástupu přes předek. Na těch třiceti metrech si myslím je nájezdovka kolem 60km/h, takže žádná sranda. Když k tomu připočteme tvar jeho hrazdy, které já říkám Gilotina, nebo chcete-li sekáček na hlavu, tak jsem rád, že pro něho nemusel letět vrtulník a byl „pouze“ podřený jak šakal.

No a hádejte kdo ten den dojel po předním nejdál. Nápověda – na SFW 2010 byl jeho průměrný výkon okolo 50m, vypadá jak Marlon Brando. Ano, správně – Schimpi! Několikrát dojel za stovku a pokaždé se hrdě vracel nafouknutý jak krocan a hlásil: Pa-pa paánové…. Vzhledem k tomu na jakém place se Sporťákem trénují to považuju za malý zázrak a podezírám ho z dopingu.
Letos už to začíná být pekelně vyrovnané, z té party co závodí na SFW už minimálně tři zdvojnásobili loňské výkony a o to přesně v SFW jde! Doby, kdy jsem Sporťákovi dával 20 m jsou dávno pryč. Můj osobák ten den (a vlastně všech dob) byl 95m. Zopakovat to v soutěži ale zatím nedovedu, nejdelší pokusy byly vždycky až tak 5–10 v řadě, kdy každý posunuje ten limit náklonu kam až mu pud sebezáchovy dovolí. Naštěstí žádného podobného masochistu jako Adama jsme tam ten den už neměli, takže se to obešlo už bez pádu.


Výsledky závodního kola SFW 3 vypadají takto:
A celkové pořadí po třetím díle SFW 2011 je takové:

Pár zajímavých momentů ze závodu:

  1. Mike MZ jel oba pokusy jízdy pomalosti po zadním bez držení!! Škoda že mu ani jeden nevyšel, byla by to pecka.
  2. Gumování Sporťáka mezi kužely je masakr…konstantně to dává na hranici rekordu okolo 9,5
  3. Freestyle tříminutovka Adamse mně bavila asi ze všeho nejvíc. Vlítl tam jak smyslů zbavený, prostě porno!
Kromě závodů byl poměrně výživný i doprovodný program. Nebudu si stěžovat na to, že jsem jak idiot stavěl tři dráhy pro barrel race a ve finále jsem tam jezdil skoro sám, tahle záležitost, stejně jako Last man STANDING je určená spíš pro komerční akce, kde chceme nějaký doprovodný program, soutěže atd.. Takže příště Vám už tu dráhu stavět nebudu, případně dám pro první místo pět litrů prize money a uvidíme jaký bude zájem:) (musím to vyhrát, přece někomu nedám pět litrů jenom tak!).
Typický moment, kdy se na letišti zastaví čas a všichni se vykašlou na trénink, jídlo a klidně i velkou potřebu je ta chvíle, kdy na to vlítne Marťan Krátký. Tentokrát si přivezl i druhou kopii své ZX-6R a protože je známý slabostí pro tvrdý alkohol a automaty, tak mu už nezbyly peníze na přední kolo s vidlicí. Myslím, že fotky mluví za vše, ale jeho show já osobně dávám pouze tři body z deseti.. Bodové srážky jsou především za absenci jízdy po předním kole a taky vůbec negumoval.
Zábavu na večerní akci jsem nijak extra nevymýšlel, stačilo se držet zajetého mustru z minulých akcí. Z čeho jsem v šoku je, že neproběhl Takešiho hrad. Nějak jsme na to asi zapomněli. Docela jsem se těšil na nový trik na bicyklu, kdy se rozjedu a někdo mi do předního kola strčí klacek, ale kluci mi to kolo stihli zničit dřív, než jsem měl možnost to zkusit:( Tím ale nebylo kolo ze hry, jak se nakonec ukázalo, protože ho Soby zapřáhl za CBR a na plocho (pedálem k zemi) se z něj stal náš oblíbený přívěs. Na ten jsem si sedl já a lítaly jiskry:) Druhý den ráno jsem různě po ploše nacházel součástky a zbytek kola jsem našel pod hromadou popela v ohni. Asi si nějaký génius myslel, že shoří, stejně jako ta hromada skleněných flašek, které do ohně házeli taky..?! Velmi pěkné fotky si ze sobotní noci odnesl i Mike MZ, který udělal školáckou chybu a usnul u ohně.
Beznaděj z nevyspání dokonal pohled kolem sebe po tom, co jsem vylezl ze stanu. Větší bordel jsem ještě neviděl, takže ranní rozcvička se McGyverovsky vyrobeným koštětem mně zase postavila vrátila moji pověstnou duševní pohodu a klid.
Shrnuto podtrženo, vynikající akce a těším se na finále SFW 4, které bude zase ve Lnářích v termínu 18.–21.8.2012. No a protože v ten termín budu slavit narozeniny, tak se těšte na překvápko a doražte minimálně všichni!
Kompletní reportáž si přečtěte zde.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist