kawasaki_good_times_tour2




Reportáž z MT TOUR v Ostravě

Ve dnech 2. – 3. 8. proběhla v Motoparku Ostrava MT TOUR 2019, která se letos konala v ČR jen v Brně a zmíněné Ostravě. Akce se zúčastnilo přes 150 jezdců a za oba dny se najezdilo na každé motorce téměř 600 km.

Motopark Ostrava oficiálně otevřel letos 10. května a v Yamaha Motor rozhodli uskutečnit akci MT TOUR 2019 v této lokalitě už v letošním roce. Akce se koná v ČR každoročně jen na několika málo vybraných místech. V Motoparku Ostrava je velkou přidanou hodnotou dráha, na kterou se celá akce MT TOUR 2019 umístila vč. motoškoly.

Akci MT TOUR 2019 v Ostravě předcházela večerní vyjížďka týmu Yamaha-Motopark na zkušebních „emtéčkách“. A protože měla akce přívlastek „hack the darkness“, zamířili do temných koutů industriálního areálu, který je v Ostravě ojedinělý.

Zájemci o testovací jízdy si následující 2 dny půjčovali 16 naleštěných „emtéček“. Registrace jízd probíhala on-line už 14 dní předem a zájemci mohli absolvovat 2 jízdy. Tak mohli řidiči srovnávat výkony, podvozky a jízdní vlastnosti různých kubatur. Největší zájem byl klasicky o silnější stroje a nejvíce se srovnávaly Yamaha motocykly MT-09, MT-09 SP, MT-10 a MT-10 SP. Opomenuty nezůstaly ani motorky MT-07, MT-03 a MT-125.

Každý den se uskutečnilo skoro 130 jízd, najelo na každé motorce téměř 300 km a celkem se vyjezdilo přes 800 litrů benzínu. K vidění byly i 4 statické motocykly, takže i po odjezdu dvou skupin (silnější a slabší kubatury) na trasu mimo Motopark Ostrava, bylo na co koukat.

Řidiči, kteří přijeli na vlastních motorkách, měli možnost zúčastnit se na dráze Motoparku Ostrava motoškoly. Instruktoři autoškol připravili oficiální „opičí“ dráhu, která se dnes jezdí při zkouškách na řidičák. Kdo už tedy vlastní řidičák déle, měl možnost si vyzkoušet, zda by uspěl i dnes. Akci zpříjemňovala hudba, grilování a počasí, které i přes všechny předpovědi nakonec vyšlo ideálně.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):
Související firma
  • Moto Ostrava autorizovaný dealer Yamaha

    Autorizovaný prodejce, servis, pneuservis motocyklů značky Yamaha v Ostravě. Nabídka obsahuje kompletní sortiment motocyklů, skútrů, čtyřkolek, lodních motorů, generátorů, ale může Vám dodat i sněžné a vodní skútry a čluny z produkce Yamahy. K motocyklům Vám nabízí cenově výhodné komplexní pojištěn...



TOPlist