kawasaki_good_times_tour2




Reportáž: R.A.R.E. neboli Ride and Roses Event

Jednodenní akce, resp. Jízda, byla věnovaná především pacientkám s rakovinou prsu na téma “zpátky do sedla”.
Ve stejný den se akce konala v mnoha městech po celé Evropě se stejným cílem a zaměřením, vždy za podpory značky Royal Enfield. Akce/jízdy se mohl zúčastnit každý bez ohledu na typ či značku motocyklu.

Pražská akce, které se zúčastnilo téměr 300 lidí, se rozhodla podpořit konkrétní český projekt Bellis – mladé ženy s rakovinou prsu v rámci Aliance žen s rakovinou prsu.

Projekt Aliance žen s rakovinou prsu, Bellis – mladé ženy s rakovinou prsu, se již od roku 2012 zaměřuje na pacientky do 45 let věku, které procházejí nebo prošly léčbou karcinomu prsu. Nemoc u žen v mladém věku s sebou přináší řadu specifických problémů z rodinné, pracovní, zdravotní a sociální oblasti (mateřství, těhotenství, návrat do zaměstnání, partnerské vztahy, děti, rekonstrukce prsu, sebevědomí…), které jsou v životě každé pacientky stěžejní, a jež léčba karcinomu prsu do značné míry ovlivňuje. Hlavním cílem projektu je podpora mladých pacientek a poskytnutí odborné i laické pomoci v průběhu léčby a po ní. Předmětem je také hledání nových impulsů, které pomohou pacientkám překonat obavy a nástrahy po prodělané léčbě, a pomoci jim vrátit se zpět do aktivního života. Nedílnou součástí projektu je edukace samovyšetření, jakožto prakticky jediné možnosti, jak rakovinou prsu včas odhalit v mladém věku.

Program akce byl zaměřen především na ženy. Díky Make-Up Institute Prague nechybělo líčení a kosmetika. Bellisky učily jak na samovyšetření prsu. O kvalitní rockový hudební program se postaral V.I.T.Band, za dobré jídlo děkujeme Food Trucku YES ME s chutí, za kávu Nespresso Coffee Truck a za děti společnosti Mattel. K akci patřila i výstava motocyklů značky Royal Enfield, fotokoutek a samozřejmě také Spanilá jízda centrem Prahy za asistence Policie ČR.

Celou akci podpořila mimo jiné i svou přítomností Zdeňka Pohlreich, která přijela na svém motocyklu podpořit všechny ženy bojující s touto nemocí: „Důležitá je prevence, když se pravidelně nestaráte o zuby, přijdete o zuby, když si pravidelně nevyšetřujete prsa, můžete přijít o život. Mě osobně nemoc ukázala, že v životě se musím taky starat o sebe a nejen o ostatní. V životě je dobré se zastavit, plnit si sny a dělat co mě baví. Jízdu na motocyklu beru jako terapii.“

Počasí přálo a spanilá jízda za doprovodu Policie ČR vyrazila do centra Prahy přesně ve 13:00, zúčastnilo se jí 114 motocyklů + 1 sidecara, 9 Bellisek jsme na jejich žádost svezli a již nyní víme podle pozitivních reakcí, že příště jich bude mnohem více. Všem jsme zajistili spolehlivého motorkáře a zapůjčili helmu.

Projekt přítomní podpořili zakoupením růžových šátků, kalendářů a dalších charitativních předmětu a samozřejmě jakýmkoliv příspěvkem do kasiček.

S radostí můžeme oznámit, že se nám díky této akci podařilo na místě pro Bellisky vybrat více jak 36 tis. Kč. Společnost Vintage Garage Motors, a. s., resp. tedy Royal Enfield Česká republika se rozhodli částku zaokrouhlit na 45 tis. Kč. Bellisky dále na místě vybraly dalších 7,5 tisíce.

Nikol Pazderová, manažerka projektu Bellis nám napsala: „Neskutečně moc děkujeme za moc krásnou akci. Všechny jsme si to skutečně moc užily a holky, které jely na motorkách jsou úplně nadšené. Ohromně děkujeme za spolupráci a za úžasnou částku, která se podařila vybrat. Ani nevíte, jak moc to pro nás znamená. Budeme moc rády, když ve spolupráci budeme moc pokračovat i příští rok.“

Těší nás, že i přesto, že se jednalo o první ročník v České republice, účast v Praze byla největší ze všech měst Evropy. Naše motocyklová komunita ukázala, jak umí pomáhat a není to jen „banda potetovaných chlápků“, ale srdcařů, kteří pomáhají, kde se dá!

Martin Šrámek, ze společnosti Vintage Garage Motors k tomu dodává: „Vypadá to, že jsme zahájili první ročník nové a krásné tradice na podporu žen, které bojují s rakovinou prsu. Všem moc děkujeme za účast, pomoc, partnerství a příspěvky pro Bellisky! My ve Vintage Garage chceme podpořit Bellisky po celou dobu tzv. Pink October“ a po velkém ohlasu charitativních šátků, které se na místě vyprodali, jsme se rozhodli pro dotisk pro všechny zájemce, i tento výtěžek půjde na konto projektu Bellis.“

Projekt může každý kdykoliv podpořit finančně libovolným příspěvkem na účtu č. 107-9424760207/0100 vedený u KB, do poznámky prosím uveďte RARE 2021.

Hlavní partneři:

  • Royal Enfield Česká republika - Vintage Garage Motors, a. s.
  • Projekt Bellis - mladé ženy s rakovinou prsu
  • Aliance žen s rakovinou prsu
  • V.I.T Band
  • Make-Up Institute
  • Mattel
  • YES-ME s chutí
  • Nespresso Coffee Truck

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Jan Altner - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):


TOPlist