Prague Night Ride 2010

Loňskou noční jízdu Prahou bych označil vlastně jako takový nultý ročník. Akce byla vydařená, ale přesto se daly definovat ještě drobné organizační maličkosti, které chyběly k naprosté dokonalosti této zcela jedinečné motorkářské události. Ale pokud byla ta loňská jízda nultá, byla ta letošní 17.7.2010 pak první? No to v žádném případě! Letos to byl prostě druhý ročník, kdy jsme už přesně věděli, co nám noční Praha může nabídnout a co je potřeba ještě doplnit, aby akce byla naprosto perfektní!

Takže přípravy již byly zcela cílené a nepodcenili jsme sebemenší detail. Jediné, co zatím ještě ovlivnit neumíme, ačkoli na tom stále pracujeme, je počasí. Po dlouhých dnech úmorných veder hlásily rosničky na dnešek silné průtrže a bohužel musím říct, že tentokrát se ani moc nespletly. Naštěstí jim ještě trochu haprovaly hodiny, protože to hlavní dešťové peklo se rozpoutalo až po jízdě. Ale teď pěkně popořádku:
Už z Říčan jsme na hlavní sraz do Štěrbohol přivedli asi 40 motorkářů s baťůžky i bez, mezi kterými byli také naši stálí příznivci. A ve Štěrboholích už ukázněně čekalo přes stovku mašin a na startovní čáru se pak postavilo finálních 172 počítaných motocyklů, které byly různě nasvícené, blikající či jinak vzorně připravené na tu správnou půlnoční jízdu metropolí. Velmi důležitou součástí celé akce byla důkladná rozprava a poučení ohledně organizace, vlastní trasy a bezpečnosti a musím říct, že všichni účastníci jízdy byli po celou dobu maximálně disciplinovaní a ukáznění, za což jim patří naše uznání!
Na trase, která byla do posledního puntíku vybrána s maximální pečlivostí a s ohledem na zaměření a rozměry celé akce, jsme mohli poznat pražské tunely (kromě Blanky  ), víceproudé asfaltky, hrubé kočičí hlavy v centru i zákeřné koleje, ale všichni se s nástrahami veškerých druhů povrchů popasovali výborně, ačkoli drobný déšť nám na několika místech připravil i nějakou tu pernou chvilku. Projeli jsme i Pařížskou ulicí, Václavské náměstí, Staroměstské náměstí, nábřeží a všude už čekali i slibovaní fotografující zahraniční turisté. Silnou oporou nám byl i policejní doprovod, který nám značně ulehčil průjezd frekventovanými křižovatkami. Nakonec celá kolona dojela do restaurace Na bobové dráze na Proseku, kde už na nás čekala vzorná obsluha, maso na grilu a příjemné tekuté pohoštění. Už když jsme se blížili do cíle, spustil se déšť, který pak bohužel stále nabýval na síle a nedovolil nám usídlit se na venkovní terase restaurace, takže jsme se malinko mačkali venku pod stany a uvnitř u stolů. A protože tento „deštík“ se rychle změnil v děsivou průtrž, vydržela většina hostujících s námi u dalšího birella a kafe až do pozdních hodin.
Závěrem se sluší poděkovat. Nevím ale, odkud to mám vzít, protože adresátů je tu víc než dost. Ale měl bych asi začít u všech, kteří se na přípravě, realizaci a organizaci Prague night ride 2010 podíleli. Především všichni interní i externí kolegové, kteří nám velmi pomohli a neváhali si obléci reflexní vesty a provést velmi dlouhou motorkářskou kolonu noční Prahou, si určitě zaslouží uznání! Dále tímto vyjadřuji svůj vděk i všem těm turistům a divákům, kteří svými ovacemi také velmi podpořili výjimečnost celé akce. Ale především se skláním před všemi účastníky, kteří nehleděli na předpověď počasí a přijeli ze všech koutů Čech a jak už bylo řečeno, svou ukázněností a disciplínou také velmi přispěli k tomu, že Prague night ride se soudě podle bezprostředních i následných ohlasů už nyní stala velmi populární a uznávanou.

Máme radost z toho, že několikaměsíční pečlivé přípravy se vyplatily a umožnily nám i všem hostujícím zase jednou prožít něco nevšedního. Už na příští ročník máme v plánu zase něco navíc, tak jak se to na správnou tradici sluší a patří. Budeme se tedy zase těšit!

Dave El Presidente
Za Biker Club TOP 5 PLUS
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):


TOPlist