Prague Harley Days oslaví 10 let

Jak ten čas letí! Nápad poslat do širšího centra Prahy desetitisíce motorkářů, který na počátku vypadal docela podivně, slaví již 10. výročí a z Prague Harley Days se stala akce pokud ne světové, tak evropské úrovně určitě. Letos proběhnout první víkend po letních prázdninách, tedy 2.-4. září 2022.

Prague Harley Days čeká 10. jubileum a v rámci bilancování chtějí nabídnout to nejlepší z jednotlivých let. Návštěvníci si tak budou moci znovu vychutnat to, co je v celé historii akce bavilo a nadchlo nejvíce. Samozřejmostí tak bude spanilá jízda, kapely, zajímaví hosté, adrenalin show, jízdy na motocyklech Harley-Davidson zdarma, ale třeba i pole dance, family zóna a mnoho dalšího. I tentokrát se navíc Prague Harley Days propojí s Burgerfestem, a tak nebude nouze ani o gastro zážitky, kuchařské workshopy top šéfkuchařů z ČR i ze zahraničí nebo soutěže o hodnotné ceny. Akce, která je otevřena jezdcům všech značek, stejně jako rodinám s dětmi nebo návštěvníkům, kteří přijdou pěšky nebo třeba přijedou tramvají, tak hodlá vstoupit do své druhé dekády s plnou parádou!

To, co dneska vypadá jako dokonale promyšlená akce, byl na začátku jen nápad. Nápad udělat něco pro motorkáře a komunitu Harley-Davidson a přichystat místní oslavy 110. výročí Harley-Davidson v Praze. Pokus, který vyšel, vzbudil nadšení i zájem. Následovaly další čtyři ročníky Prague Harley Days s unikátními hosty, jako byla například hned 2x Karen Davidson, pravnučka zakladatele značky, nebo mistři customizací motocyklů jako Russell Mitchell a další. A pak to přišlo! Praha získala pořadatelství oslav 115. výročí Harley-Davidson a do naší metropole zavítalo přes 110 000 motorkářů z celého světa. Taky aby ne, když Praha byla jediným místem, mimo rodiště Harley-Davidson v americkém Milwaukee, které oslavy pořádalo. A stálo to za to! Zkušenost a zážitky k nezaplacení.

A že se má v nejlepším přestat? Organizátoři Prague Harley Days jasně ukázali, že věří, že to nejlepší je ještě před nimi, a tak přišel další ročník. A dost možná na nějaký čas poslední „normální“ bez testů, roušek, dezinfekcí a rozestupů. Poté přišla covidová krize, kdy všichni rozjeté akce odkládali nebo rušili. Tým Prague Harley Days vzal krizi jako výzvu, postavil projekt Koncert pro 10 milionů bojující proti strachu a dezinformacím, se kterým Prague Harley Days spojil, navrch připojil ještě Burgerfest a v čase, kdy všichni řešili každou korunu, zrušil vstupné. A ono to šlo, navíc s rekordní návštěvností navzdory všem překážkám! Rok 2021 podobná situace, covid krize a Prague Harley Days si ve spojení s Burgerfestem užívaly další ročník, kdy Burgerfest slavil své 10. výročí a Prague Harley Days se na něj pomalu připravují. A to je nyní zde! Akce a tým, jemuž nelze říct, že něco nejde… Historie se neptá na počet pádů, ale na to, kolikrát se zvednete.

„Kdyby se mě někdo před 10 lety zeptal, kde se vidím v roce 2022, asi těžko bych mu odpověděl, že na 10. ročníku Prague Harley Days. 10 let je za námi a my i Prague Harley Days jsme tu stále, bavíme se, plánujeme a vymýšlíme, v čem udělat akci další rok zase o kus lepší. Vyzkoušeli jsme si 110. výročí Harley-Davidson i jedinečné oslavy 115. výročí značky v Praze, k tomu klasické ročníky Prague Harley-Days, dvoudenní i třídenní i poslední dva roky poznamenané covidem a naopak obohacené o spojení s Burgerfestem. A fakt se nám nechce končit! 10 let pro nás byla velká škola, pády i vzestupy, zklamání i nadšení. A teď? Už teď se nemůžeme dočkat 10. ročníku, na který zveme opravdu všechny, jezdce všech značek, rodiny s dětmi, milovníky adrenalinu a moto stylu, ale třeba i náhodné kolemjdoucí. Ti všichni totiž na Prague Harley Days patří a my věříme že si je náležitě užijí. Bude to jízda, ale bude stát za to,” říká Jaroslav Vavřina, organizátor Prague Harley Days. Na co konkrétně se mohou návštěvníci v letošním roce těšit a jaké hity si pořadatelé připravili, odtajní postupně v následujících dnech a týdnech. Vstupenky si už nyní můžete kupovat v předprodeji v exkluzivním balíčku s tričkem.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist