kawasaki_good_times_tour2




Pozvánka na Stuntriding Cup 2008

Blíží se červen, tradiční čas, který přiláká na letiště Kříženec do Plané u M.L. všechny, kteří milují motorismus. Na sobotu 7. června 2008 chystáme akcičku, která bude opět plná adrenalinu, nadupaných mašin a vyvoněných tuningových kár.

Tak jen na slovíčko o tom co vlastně STUNTRIDING CUP znamená. Takto jsme nazvali závod, který se jede na motocyklech a není jen o rychlosti, ale hlavně o technice a náročných kaskadérských prvků. Například jízda po zadním i po předním kole, jízda po zadním dokola, s oběma nohami přes řidítka, po zadním bez držení a mnoho dalšího. Závod se jede na motocyklech od 600 ccm a je na úrovni mistrovství ČR. Je to jediný závod tohoto typu, který je momentálně pořádaný v České republice.


Zúčastní se ho kaskadéři z celé republiky, počínaje českou špičkou v zastoupení Markem Matouškem, který je kaskadérem roku 2002- 2007. A budeme se těšit, zda titul obhájí i letos. Svou účast také přislíbil Aleš Polák, Jarda Janovský, Aleš Bělka,Pavel MAX Vik, kluci z teamu Los Diablos, Aleš Babka, Slávek Chmelař, Marek Černý, Pavel Beneš, Jirka Horský, Martin Galle a další...
Jednáme také s Pavlem Korychem, který vyniká svým brutálním stylem a skvělými drifty. Pavel je jezdec s bohatou profesionální minulostí. Své umění dlouho využíval v partě profesionálních filmových kaskadérů.

Závod se pojede na 2 kola. První kolo soutěže se bude skládat z povinných prvků, které budou jasně dány v pravidlech. V 2. části bude mít každý závodník cca 10-ti minutový prostor, aby ukázal to nej...a tím si zajistil co nejvyšší počet bodů. Musím říci, že kluci pilují, zkouší nové vychytávky a kousky, které jim mají zajistit co nejlepší umístění.

Jestli si někdo myslí, že stuntriding je něco jednoduchého, může si na STUNTRIDING CUPU vyzkoušet na speciálním trenažéru. Byl k nám dovezen z USA zvednout opravdovou motorku Hondu CBR 600F sport na „bejka " a to bezpečně! Neboť moto je umístěna na speciálním vozíku, který funguje na podobném principu jako „moto brzda ". Trenažér tudíž působí velmi věrohodně. Musím říci, že ten kdo toto vymyslel, je opravdu hlavička. 7.6. se přijďte podívat. Stojí to za to!!!

Nebude chybět ani další adrenalinová bomba v podobě katapult jumpu, nebo možnost zalétat si ve vrtulníku. Přijedou i čtyřkolky a buggy. Zaručeně nebude chybět ani malý Honzík se svou motokárou.

Dále rozhodně nemohu opomenout kaskadéry z „Filmky ". Ti předvedou kaskadérskou show v podání profesionálních filmových kaskadérů, která bude plná špičkových výkonů a efektů.

V jedinečné souhře lidí a jejich techniky, kde rozhodují vteřiny a milimetry, prezentují umění a absolutní vzájemnou důvěru aktérů show. Během několika vstupů předvedou jak rychlou jízdu plnou smyků, jízdu po dvou kolech, tak pomalé a dost technicky náročné prvky. Své umění také předvedli například ve filmech: Troja, Titanic, James Bond 007, Mumie, Hellboy, Van Helsing atd.
Ten kdo má raději silné stroje na dvou kolech i ten si přijde na své neboť svou exhibici předvede ,, BARDOTKA " na DRAGSTERU V ROCK HARLEY DAVIDSON. Tento stroj je nejrychlejší Harley v České republice a patří teamu,, Predators Dragster Team ". Tento team má skvělé výsledky - na mistrovství ČR Dragsterů se umístili na 1. a 2. místě. V celkovém pořadí byli bronzoví. Věřte nebo ne, na tomhle stroji to asi pomalu nepůjde a tak budeme doufat, že nám Bardotka nestrhne asfalt až odstartuje sprint na 400 m.
Celý den se bude o stravování starat parta zkušených kuchařů, kteří pro vás uvaří ve svých stáncích výborné pochoutky. O večerní zábavu se postará kapela ERION a možná přijde i překvapení....
Bohužel, co se týká sprintů automobilů a motocyklů, nemůžeme je do sobotního programu zařadit v plném rozsahu z důvodu časového omezení. Ale určitě vybereme pár nadupaných mašin a aut, a dáme prostor, aby si to rozdali ti nejlepší z nejlepších.
Tohle určitě není vše. Je toho mnohem, mnohem víc, ale datum je ještě daleko a spoustu věcí máme rozjednaných.
Sobota 7.6. bude natřískaná tím nejlepším, co pro Vás budeme schopni sehnat. Troufám si říci, že nudit se nebudete!!! S blížícím se datem budou informace přesnější a obsáhlejší.


Pro ty, kteří neví kde najít letiště Kříženec – nachází se nedaleko Mariánských Lázní, poblíž Plané u M.L. Z Plzně na dálnici směr Rozvadov - sjezd na 128km Bor – Planá. Pak už je to jen cca 15 km.





Jakékoliv dotazy - info: www.marekcerny.cz
776/ 02 90 96
777/ 02 90 96
nebo email: michaelaklim@seznam.cz

Spoustu pohodových dnů a v červnu na shledanou Míša.

Informace o redaktorovi

Jan Sommer - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist